Greet van der Veen: ‘Mijn huis ziet er écht niet altijd zo opgeruimd uit als op Instagram’

27.05.2022 09:00
greet van der veen

In Op het podium laten we om de week een influencer aan het woord over het moederschap. Dit keer spreken we Greet van der Veen, bekend van haar interieurblog Style and Sugar. Ze is moeder van Nore (3).

Even voorstellen

  • Greet van der Veen (30)
  • Relatie: woont samen met Maurice
  • Kinderen: Nore (3)
  • Instagram: @styleandsugar
  • Aantal volgers: 48.600 

Je bent influencer: hoe is dat zo gekomen?

“Dat is begonnen in onze vorige woning, een jaren ’30 klushuis. Het leek me leuk om af en toe wat updates te delen over de verbouwing. Eerst op een blog, later ook op Instagram. En dat sloeg aan: ik had al snel 25.000 volgers. Sinds we in een nieuwbouwhuis in Zwolle wonen, is het nog harder gegaan. Volgens mij vinden mensen het interessant om te zien hoe je een nieuwbouwhuis sfeervol inricht. Met de jaren is mijn woonstijl veranderd: eerst was het Scandinavisch met veel wit en nu hebben we thuis ook donkere meubels en veel hout. Sinds een jaar werk ik fulltime als influencer en interieuradviseur. Dat is wel even wennen, hoor. Voorheen had ik ‘s avonds nooit verplichtingen, maar nu beantwoord ik vaak berichten en mails als Nore op bed ligt.”

Wat typeert jou als moeder?

“Ik ben energiek en doe graag leuke dingen samen, zoals tekenen, dansen of lekker gek doen. Ik vind alles aan het moederschap leuk, behalve het slaapgebrek. Dat blijft pittig. Van tevoren had ik geen idee hoe het is om moeder te zijn, maar het past me goed. Ik was 28 toen ik Nore kreeg, best jong. Toch wist ik dat ik er klaar voor was, voor zover dat kan natuurlijk. Mijn vriend en ik hadden tijdens mijn zwangerschap al over de opvoeding nagedacht, maar die fase begint eigenlijk nu pas. Als driejarige die graag de grenzen opzoekt, heeft Nore soms wat regeltjes en handvaten nodig.”

Wat vind je de grootste uitdaging van het moederschap?

“Ik kan me er heel druk om maken dat Nore weinig groente eet. Als we ergens zijn, vind ik het vervelend om te zien dat andere kinderen hun bord wel leegeten zonder strijd. Dat maakt me onzeker. Niet omdat ik gefaald heb, want we hebben bijna alles geprobeerd, maar ik zou het zo graag anders zien. Inmiddels hebben we contact met het consultatiebureau om naar een oplossing te zoeken. Wanneer ik me hier vervelend over voel, denk ik altijd: als ik me híer druk om maak, hebben we het heel goed. Er zijn veel ergere dingen in de wereld dan een kind dat weinig groente eet.”

Krijg je weleens negatieve reacties op social media?

“Soms, en dat is voor mij een reden om weinig van Nore te delen. Toen ze nog klein was hebben we met haar eens een campagne gedaan. Ze had een haarbandje in, wat haar hartstikke leuk stond, maar toch vonden mensen het nodig om haar een paasei te noemen. Zulke kwetsende reacties doen echt wat met me. Ik heb Nore daarna een tijd niet of alleen van de achterkant in beeld gebracht. Mijn account gaat over interieur, maar ik ben meer dan dat. Het moederschap is voor mij véél groter dan het delen van ons huis, dus ik vind het fijn om ook daarover te schrijven. Bovendien ben ik supertrots op haar, dus ik laat haar het liefst elke dag zien, maar om kwetsende reacties te voorkomen en voor haar privacy doe ik dat met mate.”

Je bent interieuradviseur: ziet jouw huis er altijd opgeruimd uit?

“Mijn volgers vragen vaak: hoe dóe je dat, een opgeruimd huis met een kind? Maar het ziet er echt niet altijd zo uit als op mijn Instagram-feed. Ik heb twee grote rieten speelgoedmanden die nog wel oké zijn om naar te kijken. En ook de kasten onder de tv zijn van links naar rechts gevuld met speelgoed. Als ze langskomen voor een fotoshoot, ben ik de hele avond aan het opruimen en schoonmaken. Gelukkig helpt Nore zelf ook. Ze weet nu precies: als ik ergens klaar mee ben, moet ik het eerst opruimen voordat ik wat anders pak.”

Leuk nieuws: je hebt binnenkort je eigen rubriek in Kek Mama. Vertel!

“Klopt! Er miste nog een woonrubriek in Kek Mama met inspiratie en shoptips voor de kinderkamer. In de rubriek laat ik zien hoe je met verf, behang en leuke producten een kamer kunt inrichten. Daar keek ik zelf ook naar uit toen ik zwanger was. Op de dag van de positieve zwangerschapstest zat ik al op Pinterest te kijken naar babykamers, haha. Na de geboorte van Nore dacht ik trouwens: waarom heb ik voor dit verschrikkelijke behang gekozen? Dus twee weken na de bevalling hebben we het veranderd. Als ik ergens niet tevreden mee ben, wil ik het meteen veranderen, ook al is er soms geen tijd.” De rubriek van Greet vind je in de nieuwste Kek Mama: vanaf 31 mei in de winkel. 

 

Beeld: Joukje Vissenberg

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.