‘Ik haal er gewoon geen plezier uit om altijd de hort op te moeten met kinderen’

14.11.2023 07:44
Sanne Akkerman Fotografie: Nine IJff

Geen seizoen zo fijn als de winter, vindt Kek Mama-columnist en content creator Sanne Akkerman, beter bekend als @laviesanne. Kan ze eindelijk ongegeneerd op de bank blijven liggen.

“Ik ben niet heel uithuizig. In de zomer niet, maar in de winter al helemaal niet. Voor schaatsen of een kerstmarkt maak ik een uitzondering, maar verder maak ik het thuis comfortabel.

Cocoonen voor de open haard, spelletjes spelen en glühwein die de hele dag op het fornuis staat te trekken. Zelfs hardlopen doe ik binnen, op mijn loopband. In de winter heb ik rust over me, dan kan ik binnen zitten zonder dat mensen daar wat van vinden. In de zomer moet er van alles: het strand, speeltuinen

Altijd de hort op

Ik haal er gewoon geen plezier uit om altijd de hort op te moeten met kinderen. Eerst eindeloos spullen pakken. Ben je er, dan vinden ze het niet leuk of willen ze weer naar huis. Daardoor heb ik regel­matig spijt als we ergens heen zijn gegaan. Hier in de straat vermaken ze zich prima.

“Eerst eindeloos spullen pakken. Ben je er, dan willen ze weer naar huis”

Ik ben nog nooit met ze naar de Efteling geweest. Daar kreeg ik op Instagram veel reacties op. Sommige mensen vinden dat zielig, maar voor veel moeders was het een eyeopener. Ze voelen de druk om alsmaar de kinderen overal mee naartoe te slepen. Ik ben als kind misschien twee keer in Slagharen geweest en ben echt niets tekort­gekomen.”

Lees het hele interview met Laviesanne in het Winterboek van Kek Mama dat nu in de winkels ligt.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.