Oeps! Deze geheimen vertelden jullie peuters in het openbaar

10.01.2024 15:16
geheimen peuters verteld Bron: Pexels

Kleine potjes hebben grote oren, zeggen ze weleens. Jouw kind zal dan ook niet de eerste zijn die perongeluk opvangt dat je jouw schoonmoeder een heks noemt, of dat je je zus als een gierige krent bestempelt. Nadeel van peuters is alleen, ze hebben geen filter of uitknop, dus vertrouw ze vooral niet al je geheimen toe…

Opmerkingen van je kind in de supermarkt als: ‘Is dat een man of een vrouw?’ Of: ‘Zo die meneer is écht heel erg dik!’ zijn al om door de grond te zakken. Maar als je kind jouw nasty comments in de openbaarheid brengt, dan wordt het pas écht gênant.

Dat was niet de bedoeling

Deze ouders kunnen daarover meepraten, want hun peuters zeiden precies de verkeerde dingen op het verkeerde moment.

Weg verrassing

Linda: “Ik was 8 weken zwanger en onze dochter van 3 jaar hadden we het net verteld. We gingen vervolgens op visite bij mijn ouders en schoonouders, maar het concept van een geheim bewaren was voor onze dochter niet helemaal duidelijk. Toen mijn moeder de deur opendeed riep onze peuter heel blij: ‘Mama krijgt een baby!’ Dat is nog eens met de deur in huis vallen haha.”

Niet te pruimen

Sandra: “Mijn schoonmoeder bracht een keer koekjes mee, het waren van die biologische dingen zonder suiker, echt niet te eten. Ik proefde er eentje en zei hardop: ‘Gatver! Niet te pruimen die dingen.’ Niet wetende dat mijn zoon van 3 het had gehoord. Toen mijn schoonmoeder een week later op visite kwam en vroeg hoe ik de koekjes vond antwoordde mijn peuter direct: ‘Niet te pruimen!’ Oeps…”

Doorgeefcadeau

Suus: “We gingen naar een verjaardag van een van mijn vriendinnen. Ik was vergeten een cadeautje te kopen, dus pakte ik een Rituals-pakketje in dat ik zelf voor kerst had gekregen. Terwijl mijn vriendin het uitpakte zegt mijn 4-jarige vrolijk: ‘Mama had deze voor kerst gekregen.’ Het schaamrood stond me op de kaken.”

Dagobert Duck

Zoey: “Mijn schoonzus weigerde mee te betalen aan een gezamenlijk cadeau voor onze (schoon)moeder, terwijl ze veel meer geld te besteden hebben dan wij. In de auto zei ik tegen mijn man: ‘Wat is ze toch een Dagobert, zo krenterig.’ De eerstvolgende keer dat we mijn schoonzus zagen zei mijn zoon: ‘Hallo, Dagobert!’ Gelukkig kon ze er wel om lachen.’”

Niet zoveel zin

Nancy: “We zouden met de hele familie een dagje naar een pretpark gaan. Nu is dat niet helemaal mijn ding, dus ik had er ook niet erg veel zin in. Dat stak ik thuis ook niet onder stoelen of banken, maar dat had ik beter wel kunnen doen. Toen we aankwamen bij het park en mijn moeder vroeg aan mijn zoontje of hij er zin in had antwoordde hij: ‘Ik wel, maar mama niet!’ Het werd een lange dag…”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.