foto-moeder-zwempak-viral

De Australische Kirsten Bosly (blogger en moeder van twee) had lange tijd een hekel aan haar lichaam: ze wilde niet in de spiegel kijken, vermeed foto's en was doodongelukkig. Tot ze tijdens een vakantie in Tasmanië het roer volledig omgooide.

Ze plaatste een foto samen met haar kinderen in zwempak op Facebook en schreef er een ontroerend verhaal bij. In no time gaat-ie viral.
 

Nieuw begin

"Dit is voor mij een nieuw begin", schrijft ze. "Ik heb mijn lichaam verafschuwd, schaamde me voor mijn postuur. Maar nu niet meer. Ik laat het gaan en kies ervoor om te genieten van mijn lichaam. Ik voel me vrij en fucking awesome!"
 

'Gewoon, wij'

Hoe het komt dat ze ineens zo anders in het leven staat? "Ooit las ik de tekst 'Ga zoveel mogelijk op de foto met je kinderen, want als jij er ooit niet meer bent, is dat het enige wat ze nog van jou hebben.'" Dit kwam zo hard binnen bij Kirsten dat ze op vakantie eindelijk besluit om met haar kinderen op de foto te gaan. "Zo kunnen ze terugkijken op een dag vol plezier. Samen, dus ook met mijn cellulitis. Niets bedekken, geen filters, gewoon... Wij."

BN'er-moeders op Instagram

Van groupies, een onesie tot Valentijnsdag met voetbal: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Goeiemorgen...


 

Lief


 

Prachtige foto


 

Samen de wereld ontdekken


 

Jubileum


 

Op standje lam dan maar...


 

Maandag onesiedag


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

oude-versleten-bank-koesteren

Lauren Eberspacher belooft haar partner dat ze ooit die mooie witte bank uit de woonmagazines zullen kopen. Maar zolang er nog kinderen door het huis springen, kunnen ze hier alleen van dromen.

Op Facebook schrijft ze een ode aan de witte bank (én aan haar oude, versleten exemplaar).

 

Sapvlekken

'Lieve man', zo begint Lauren haar bericht. 'Je weet wel, die witte bank uit dat woonmagazine, ooit gaan we hiervoor sparen en kopen we er een. En hij zal schoon zijn. Niet vies van de sapvlekken, appelschillen en melk. Oh, en wanneer er mensen op bezoek komen, hoeven we niet al het speelgoed eraf te gooien: geen barbiearmpjes die in onze rug porren. We gaan gewoon met z'n allen zitten en genieten van het comfort van onze witte bank.'

 

Lees ook
Moet je zien: man stuurt z'n vrouw 'uitdagende' foto's terwijl hij schoonmaakt >

 

'Prachtige stof'

De moeder vervolgt: 'Op een dag voelen we aan de prachtige stof waar we jarenlang van hebben gedroomd en voor hebben gespaard. En dan zullen we de vlekken missen, want geen vlekken betekent dat onze kinderen niet zo klein meer zijn. De armleuningen zijn stevig en de kussens lekker donzig. Ik weet zeker dat het zo comfortabel zal zijn als we dachten, maar toch zullen we terugdenken aan de momenten dat onze kinderen van onze bank afsprongen, deden alsof ze superhelden waren of 'op avontuur' gingen. Ik denk dat we op die dag onze versleten bank missen.'

 

'De mooiste jaren van ons leven'

Daarom wil Laura haar oude bank koesteren, nu het nog kan. 'Laten we de vlekken blijven schrobben en de dekens blijven gebruiken. Laten we blijven knuffelen met onze kinderen en kijken hoe ze op avontuur gaan in onze woonkamer. Omdat de jaren die we met deze versleten bank hebben, ongetwijfeld de meest kostbare, vermoeiende en mooiste jaren van ons leven zullen zijn.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >