‘Mijn dochter is trots dat mijn foodtruck naar haar is vernoemd’

07.11.2022 06:40
Foodtruck Ella Bella Sabine Beeld: Jorieke Philippi en Guido Pelgrim

Sabine (42) is getrouwd met Daniël (43) en moeder van Ella (9) en Joep (4). Sinds 2015 runt ze Ella Bella foodtruck en espressobar Ella Barista.

“Na de horecaopleiding heb ik jaren in hotels, restaurants en cafés gewerkt. Later verbreedde ik mijn horizon en ben ik bij de politie gegaan, maar tijdens mijn zwangerschap van Ella begon de horeca toch weer te kriebelen.

Een paar maanden na mijn bevalling kocht ik een Renault Estafette – zo’n schattig klein busje – en liet ’m brandweerrood spuiten. Foodtrucks werden steeds populairder en ook tijdens een reis door Amerika had ik gezien hoe leuk het is om vanuit je eigen wagen gerechten te maken. Ella was anderhalf toen ik mijn bedrijf startte.

“Iedere locatie is anders en dat maakt het zo leuk”

In het begin stond ik op beurzen en braderieën, tegenwoordig word ik voornamelijk ingehuurd voor feesten en partijen in de Achterhoek. Iedere locatie is anders en dat maakt het zo leuk. Soms moet ik mijn bus een tuin in manoeuvreren: zand wegscheppen, passen, meten – voilà, hij staat.

Foodtruck Ella Bella Sabine

Lekker sfeertje

Ik maak gerechten uit de Italiaanse, Spaanse en Griekse keuken. Denk aan pasta’s en gyros met tzatziki. Bij het opbouwen versier ik de bus met verse kruiden en bloemen en draai ik naar wens Italiaanse of salsamuziek. Het gaat niet alleen om lekker eten, maar ook om de sfeer, de beleving.

“Het gaat niet alleen om lekker eten, maar ook om de sfeer, de beleving”

Om die compleet te maken kan ik naar wens koffie serveren vanuit mijn espressobar, een tweede bus. Als gecertificeerd barista leg ik uit waar de koffiebonen vandaan komen en hoe je de perfecte espresso of cappuccino maakt. Dat levert altijd leuke gesprekken op – ook over oldtimers. Mensen mijmeren over hoe ze vroeger met het gezin in zo’n volgepropte Renault naar Frankrijk reden.

Ella en Joep vinden het één groot feest om een rondje mee te tuffen. Dat gepiep en gekraak is natuurlijk reuze interessant. Ze gaan niet mee op locatie, maar helpen wel vaak mee met de voorbereidingen. Toetjes die ik vooraf maak in de koelbak zetten, tassen naar de bus sjouwen, dat werk.

Lees ook – In een camper van Scandinavië tot de Middellandse Zee met deze fijne vakantietips >

Culinaire genen

Joep heeft duidelijk mijn culinaire genen. Hij kookt zelf ook dagelijks: schort voor, bestelling opnemen en aan de slag. Met zijn houten potten en pannen tovert ie van alles op tafel, behalve de koffie: die mag alleen uit het échte espressoapparaat komen.

Ella is er trots op dat mijn bedrijf naar haar is vernoemd. Zij hielp ook altijd graag mee in de keuken, maar tegenwoordig wordt dat wat minder. Ze is nu op een leeftijd dat TikTok minstens zo interessant is.”

Dit artikel staat in Kek Mama 10-2022.

Foodtruck Ella Bella Sabine

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.