Route 66 in een oldtimer: 9 tips voor een leuke vakantie met kinderen

22.12.2020 09:22
route 66 reis old-timer kinderen

Daniëlle (38) trad in de bandensporen van haar overleden vader en reed met Martijn (41) en dochters Mana (4) en Dominique (2) Route 66, in dezelfde auto waarin haar vader in 1993 de rit aflegde.

“Anderhalf jaar geleden begonnen we na te denken over deze reis. Mijn vader was een tijdje daarvoor overleden; in de jaren negentig reed hij Route 66 met zijn Citroën Traction Avant uit 1952. Zullen wij dat ook gaan doen, dachten we voorzichtig. Ik sprak ouders die met baby’s de halve wereld over reisden en dacht: als zij dat kunnen, kunnen wij het ook met onze meiden. En, ter ere van mijn vader, dan wel met zijn auto. Natuurlijk hadden we ook voor een camper kunnen kiezen, maar dan waren we een van de velen. Dit was veel leuker en echt bijzonder.”

Slapen

Lazy Vegas
De kinderen waren weg van het zwembad met zandstrand in Tahiti Village Resort in Las Vegas, en van de Lazy River: een stroomversnelling met rubberen banden.
 

Terug in de tijd
De schattigste bed & breakfast was The Old Riverton Post in Kansas. Dit was de bovenverdieping van een oud postkantoor en helemaal in jaren 50-­stijl aangekleed. Met een veranda om samen ’s avonds te kletsen.

Doen

Pure magie
Mocht ik nog eens in Las Vegas belanden, dan plan ik een dag in mijn eentje bij de fonteinshow van het Bellagio Hotel. Naar dat spektakel kan ik uren kijken.
 

Nietig
Bijzonder waren de natuurparken in Arizona, zoals Monument Valley, Horseshoe Bend en Grand Canyon. De natuur was zo indrukwekkend, dat je je nietig voelt.

Bootje varen
San Francisco’s Golden Gate Bridge is mooi om overheen te rijden, maar ga er in een boot of catamaran ook eens onderdoor. Een middagje varen is sowieso een fijne afwisseling op al het autorijden.
 

Word een golddigger
Oatman is een prachtige ghost town waar vroeger goud werd gewonnen. Het hele plaatje klopt, inclusief klapdeuren in de saloon. Leuk voor de kinderen: koop een zakje zand met edelstenen of goud en ontdek welke ‘schat’ zich in jouw panzeef bevindt.

Lees ook
Na het lezen van deze tips wil je zéker op rondreis door West-Amerika met je kind >

 

Eten

Grote eters
De Big Texan in Amarillo is erg groot, maar de bediening is persoonlijk en het eten uitstekend. En misschien probeert er net iemand een steak van ruim twee kilo naar binnen te werken binnen een uur, om de maaltijd terug te verdienen.

Wilde westen
Heerlijk ontbeten hebben we in het Roadkill Café in Seligman, Arizona. Hun slogan is: You kill it, we grill it. Je kunt er ook souvenirs van kopen.
 

Lekker koel
Op veel plekken te krijgen: frozen yoghurt. Tip: vraag om proefbakjes zodat je weet wat de lekkerste smaken zijn.
 

Het hele reisverhaal staat in Kek Mama 02-2020.

Meer reisverhalen? Volg ons op Facebook.