Fonduen met kerst: dit heb je nodig

13.12.2020 10:42
fonduen kerst dit nodig Beeld: Shutterstock

Zin om deze feestdagen lekker met hele gezin te fonduen? Of je nou voor kaas-, vlees- of vis-fondue gaat: deze spullen heb je er voor nodig.


Fondueset

Met z'n tweeën, het hele gezin of ook met opa en oma erbij: wie er ook aan tafel schuift, deze acht-persoons fondueset biedt plaats voor iedereen. De thermostaat kun je zelf instellen en extra fijn met kinderen: de buitenkant van de pan blijft koel.

Uitgegeten? Dan gooi je de pan zo in de vaatwasser.

Hier koop je ‘m.
 

Vorken

Stukjes vlees en vis, maar ook brood en groenten prik je met gemak aan deze fonduevorken van Boska. Ze zitten stevig vast, dus geen zorgen dat de boel in de hete fonduepan valt.

Hier koop je de fonduevorken.
 

Fondueborden

Op een gewoon bord smaakt alles er echt niet minder om, maar bij een fondueset horen natuurlijk bijpassende borden – zeker met kerst. Ga voor een stel rode of kies voor ieder gezinslid een eigen kleur.

Enne, dankzij de vakjes kun je ze ook prima de rest van het jaar gebruiken als kinderbord.

Bestel ze hier.
 

Lees ook:
‘Dit jaar slaan we de feestdagen gedeeltelijk over' >

 

Schaaltjes

Word je blij van: deze kleurrijke kommen van het merk Cosy & Trendy. Ze staan perfect bij een mooi gedekte tafel, maar zijn vooral ook reuze handig voor groenten en sausjes bij je fondue.

Koop ze hier.

 

Broodschaal

Stokbrood gesneden? Serveer het dan in deze mooie witte schaal: modern en tijdloos, dus ook te gebruiken tijdens andere lekkere etentjes.

Bestel de schaal hier.

 

Olie

Last but not least: zonder olie wordt fonduen een lastig verhaal. Het beste kun je kiezen voor een neutrale olie, zoals zonnebloemolie. Reken op ongeveer één liter voor vier tot zes personen.

Bestel hier een fles.

 

Nog meer tips voor een geslaagd kerstdiner?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >