Festivalmoeders: “Ik heb altijd geroepen dat ik naar feestjes zou blijven gaan toen ik moeder werd”

22.08.2018 14:32
feestbeest mama Veronique

Wie zegt dat feesten en festivals tot het verleden behoren zodra je moeder wordt? Deze drie vrouwen dansen gewoon door, met of zonder de kinderen.

Veronique van der Loo-Harbers (36) is getrouwd met Jannes (38) en moeder van Nikkie (4) en Tess (1)

“Mijn oudste dochter vindt mijn feestjes enorm interessant. Ze maakt tekeningen van mij op een feest, roept altijd dat ik er prachtig uitzie als ik met mooie make-up op de deur uitga en wil na afloop alle filmpjes zien. Ze heeft ook een speelgoedtipi in de woonkamer staan en doet altijd alsof ze daarin haar eigen feestje heeft. ‘Kom je ook, mama’, zegt ze dan.
 

Feesten en festivals

Ik ga al sinds mijn vijftiende naar feestjes. Vroeger hield ik het uren vol op gabberfeesten die tot zeven uur ’s ochtends duurden, maar dat is met twee kinderen niet meer te doen – ha, nu val ik om elf uur ’s avonds al om. Daarom vind ik het een uitkomst: al die feesten en festivals die overdag worden gehouden. Kan ik lekker lang dansen én pak ik een volledige nacht slaap.

Gabberfeesten sla ik tegenwoordig over. Ik ga vooral naar dance- en technofestivals, maar vermaak me ook prima op rock- of reggaefeestjes. Meestal ga ik met vriendinnen en is mijn man bij de kinderen, maar twee keer per jaar gaan we samen met onze vriendengroep. De Zwarte Cross is bijvoorbeeld vaste prik. Vorig jaar namen we onze oudste dochter mee, ze keek haar ogen uit. Na een uurtje haalden mijn ouders haar op. Nu vraagt ze steeds wanneer ze weer mee mag.
 

Lees ook
12x De leukste kindvriendelijke festivals in 2018 >

 

Net een afterparty

Natuurlijk is het de volgende ochtend weleens afzien. Vroeger lag ik de hele dag op de bank, nu bouw ik met een kater duplokastelen. Kwestie van douchen en ik voel me stukken beter. En ik heb altijd geroepen dat ik naar feestjes zou blijven gaan toen ik moeder werd. Muziek is mijn uitlaatklep: ik kan nog zo chagrijnig of moe zijn, zet een plaatje op en ik ben gelukkig.

Mijn dochters zijn ook gek op muziek, vooral techno – zal wel in de genen zitten. De ochtend na een feestje zet ik die muziek vaak op en staan we met z’n allen te springen in de woonkamer. Net een afterparty, maar dan met chips en ranja.”
 

De hele portrettenserie staat in Kek Mama 08-2018.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >