‘Eén kamer, twee leeftijden – hoe doe ik dat?’

07.06.2022 06:24
het dilemma kamer delen Beeld: Getty Images

Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke dinsdag vertelt een lezeres daarom over haar dilemma.

Merel (38) is gescheiden moeder van Lizet (10) en Kirsten (8).

“Het was niet de bedoeling, dat we ooit zouden moeten leuren om leefruimte. Maar mijn huwelijk sneuvelde, en met mijn inkomen was een driekamerappartement in de vrije sector al bijna meer dan haalbaar. Het lukte het te bemachtigen. Maar met mijn slaapkamer in de ensuite achter de schuifdeuren naar de woonkamer, rest mijn dochters nu niets meer dan de enige slaapkamer in huis, van drie bij vier meter.

Lees ook – Sfeervolle kinderkamer inrichten: praktische tips en inspiratie >

Privacy

Legio kinderen groeien op onder dergelijke omstandigheden; niets mis mee. En dat mijn zwager een bouwwerk wist te timmeren waarin een onderste eenpersoonsbed haaks onder het bovenste viel, met een tweepersoonsbureau in hetzelfde meubel, is goud waard. Mijn dochters delen weliswaar een kamer, maar hebben onverwacht veel privacy én werkruimte.

Toch is het af en toe nog knokken. Wie met haar vriendinnen het alleenrecht heeft op de slaapkamer, en waar de ander slaapt tijdens logeerpartijen. Ik sta met liefde de woonkamer af, maar met het thuiswerken na corona nog altijd niet helemaal uitgefaseerd, is dat niet altijd mogelijk. Er komen tijden dat mijn dochters echt puberen, en de enige afgezonderde slaapkamer niet meer willen delen, samen. Hoe ga ik daarmee om?”

Meer afleveringen van het dilemma? Elke dinsdag komt er een nieuw verhaal op KekMama.nl. Lees hier de eerdere dilemma’s.