Editorial Sara: ‘Nu moet ik ook twee jongetjesagenda’s bijhouden’

26.03.2019 14:32
Sara van Gorp

Sara van Gorp is moeder van zoons Ko (9) en Toon (4) en hoofdredacteur van Kek Mama.

In de categorie ‘dingen waar ik aan moest wennen toen ik moeder werd’. Dat vakantie niet meer betekende: elke seconde doen waar ik zin in had. Dat ik er als workaholic tijdens mijn zwangerschapsverlof geen enkele moeite mee bleek te hebben maandenlang met een baby op m’n buik op de bank te liggen. En nu Ko en Toon groter zijn en vriendjes hebben: dat ik niet meer alleen mijn eigen agenda bij moet houden, maar dat ik ook hun agenda’s in de smiezen moet hebben.
Ko: ‘Mama, heb je de papa en mama van Jan al geappt of hij vrijdag kan komen spelen?’
Toon: ‘Mamaaaa, ik wil dat Oscar weer komt sjosjeren!’
 

Agenda

Mijn eigen agenda is soms al een zevenkoppig monster, nu komen er ook nog wekelijkse speelacties met vriendjes bij. Dus heb ik een familyplanner (zo een met sticker die de jongens er graag zelf op plakken) voor de vriendjesdates, de app Klender voor de co-ouderkalender plus mijn werkagenda in outlook en m’n privé-agenda in m’n telefoon.
 

Lees ook
Schoolpleingedoe: ‘Al die heisa om die speelafspraken’ >

 

Tijd voor spontane acties

Punt: als ik niet uitkijk, plan ik die agenda’s in mijn enthousiasme ramvol. Tot Ko laatst zei: ‘Mam, zullen we voortaan maar één afspraak per dag doen?’ Doen we jochie. En dus is er tijd voor spontane acties. Staat er op zaterdagochtend een verwaaid vriendje op de stoep voor een jongetjesontbijt met zelfgemaakte croissants. En blijft datzelfde vriendje ineens logeren, zodat er ’s avonds twee kletsmajoren samen in één bed liggen. En daar kan ik dan weer heel goed aan wennen.
 

In Kek Mama 02-2019 lees je het verhaal van Marieke die haar agenda graag zo leeg mogelijk houdt. Haar ultieme geluk: een afgezegde afspraak. Het nummer koop je hier.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >