Echte Gooische moeder Pauline: ‘Er is ergens een angst dat het weer een stilgeboorte of miskraam zou worden’

30.05.2023 15:39
Pauline Wingelaar

In de vierde aflevering van Echte Gooische Moeders gaan de dames naar Ameland. Daar voeren ze – naast golfen, drankjes op het terras en de fietstocht naar een vuurtoren – een diep gesprek over mogelijke gezinsuitbreiding en het overlijden van Belle, de dochter van Pauline Wingelaar (36).

Ondanks dat de Gooische moeders slechts een weekendje weg zijn, worden de kinderen vanaf minuut één flink gemist. Om het gemis een beetje te compenseren wordt er dan ook veel over ze gepraat. Zo ook tijdens een etentje in een duur restaurant waar Kimberly laat weten dat ze langzaam bezig zijn om nog een kleine te krijgen.

Eeuwig zonde

Kimberley is niet de enige die hoopt op gezinsuitbreiding. Ook Pauline zegt dat ze na het overlijden van haar dochtertje Belle graag nog een keer moeder wil worden: “Ik merk dat ik steeds makkelijker over haar praat, maar het blijft eeuwig zonde. Ik heb nog zo veel liefde te geven.”

Lees ook: Pauline Wingelaar over bevalling van overleden dochtertje: ‘Dacht dat ik niet zou durven kijken’

Pauline en haar man, Harmen, staan positief tegenover een mogelijke gezinsuitbreiding. Eén van hun zoons is daar (nog) niet zo enthousiast over vertelt ze: “Hij zei letterlijk dat hij geen zin heeft in het gezeik van een baby.” En dat snapt Pauline wel. “Belle heeft in zijn ogen natuurlijk niets gebracht. Eerst had ik veel pijn tijdens de zwangerschap, toen braken mijn vliezen en daarna was er veel verdriet door het verlies.”

Angst

Op de vraag of Pauline weer zwanger zou willen worden, antwoordt ze: “Jullie weten hoe graag ik het zou willen, maar er is ergens een angst dat het weer een stilgeboorte of miskraam zou worden.”

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.

Bron: Echte Gooische Moeders