Pauline Wingelaar over bevalling van overleden dochtertje: ‘Dacht dat ik niet zou durven kijken’

19.04.2022 13:30
Pauline Wingelaar BN'er interview

Op 30 september 2021 kwam Belle, het dochtertje van Pauline Wingelaar, veel te vroeg ter wereld. Het meisje overleed drie kwartier na de bevalling. In LINDA. blikt Pauline terug op die verschrikkelijke periode.

Tijdens de opnames van Echte Gooische Moeders ging het mis: Pauline verloor plotseling vruchtwater. “Ik dacht: het is heftig, maar ik hou dit vol tot ze 24 weken is. Dan komt het goed”, vertelt ze. “Stronteigenwijs misschien, maar ik dacht: zolang ze in me zit blijft ze bij mij.”

Handen loslaten

Pauline wordt voor de zekerheid in het ziekenhuis opgenomen. Als ze bijna 22 weken zwanger is, slaat het noodlot toe: ze gaat met kramp naar het toilet en bevalt daar van Belle. “Ik schrok zo erg. Maar ik kon niet meer terug. Ik heb haar billen vastgehouden, want die kwamen al een beetje naar buiten, en ben zo teruggewaggeld naar het bed. Even later kwam iedereen binnen, de artsen, de verpleegkundigen. ‘Laat je hand maar los’, zeiden ze, ‘laat maar los.’ Maar ik durfde het niet.”

Lees ook: Pauline Wingelaar herdenkt overleden dochtertje Belle: ‘Ik mis je’

Niet durven kijken

Uiteindelijk wordt Belle op Pauline’s borst gelegd. Het piepkleine meisje huilt niet, maar beweegt wel. “Ik dacht van tevoren dat ik niet zou durven kijken, maar alles is anders op zo’n moment”, vertelt ze. Omdat de placenta operatief verwijderd moest worden, was Pauline er niet bij toen Belle na drie kwartier overleed.

Het volledige verhaal van Pauline staat deze maand in LINDA. Volgende week verschijnt in de nieuwste Kek ons interview met Pauline.