Dubbel topsport: deze Olympische sportvrouwen zijn ook moeder

23.07.2021 19:17

Het moederschap staat gelijk aan topsport, toch? Maar als je daarnaast ook nog een professionele sportcarrière hebt, is het echt flink aanpoten. Deze Nederlandse sportvrouwen weten er alles van.

Da’s pas een gouden medaille waard.

Lobke Berkhout

Zeilster Lobke Berkhout (40) is vijfvoudig wereldkampioene in de 470-klasse (voor de leken: dat is een open zeilboot van 4,70 meter). De sporter is moeder van Belle (8). Je kunt het talent van Lobke bewonderen op woensdag 4 augustus om 8.30 uur.
 

Sanne Keizer

Beachvolleybalster Sanne Keizer (36) stopte in 2013 bewust met haar sportcarrière. Ze wilde settelen met haar man en kreeg een tweeling: Kees en Puk (5). Toch begon het in 2016 weer te kriebelen en maakte ze haar rentree. Sanne staat op zondag 25 juli om 14.00 uur en op dinsdag 27 juli om 09.00 uur weer met haar voeten in het zand.

Stefanie van der Gragt

Voetbalster Stefanie van der Gragt (28) is verdediger bij Ajax en speelt bij het Nederlands elftal. In november 2020 beviel haar vriendin Maryze van dochtertje Noé Linn. ‘Supertrots en verliefd op jou’, schreef de Oranje Leeuwin toen op Instagram. De voetbalvrouwen komen op 24 juli om 13.00 uur en op dinsdag 27 juli om 13.30 uur weer in actie. Ze spelen dan tegen Brazilië en China.

 

Lees ook
Joans zoon (10) is een voetbaltalent: ‘Onze agenda wordt volledig bepaald door zijn trainingen’ >

 

Marlies van Baalen

Dressuuramazone Marlies van Baalen (40) hoopt met haar paard Go Legend een medaille te scoren in Tokio. Naast haar succesvolle sportcarrière is ze ook moeder van Feline (3). Marlies zien? De Grand Prix is van zaterdag 24 juli tot woensdag 28 juli te volgen. 
 

Sherida Spitse

Voetbalster Sherida Spitse was helemaal klaar voor de Olympische Spelen, maar vlak voor de eerste wedstrijd raakte ze geblesseerd aan haar knie. De recordinternational vloog vrijdag weer terug naar haar gezin: vrouw Jolien, zoon Jens (4) en dochter Mila (1).
 

Estavana Polman

Ook handbalster Estavana Polman moet de Olympische Spelen missen, omdat ze onlangs werd geopereerd aan haar knie. De sportvrouw woont in Denemarken met oud-voetballer Rafael van der Vaart, dochter Jesslynn (4) en bonuszoon Damián (15).
 

 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!