Debby’s 13-jarige dochter had een stalker: ‘Hij filmde haar stiekem’

30.05.2024 12:24
gestalkt Bron: Unsplash

Wanneer je kind voor het eerst naar de middelbare school gaat, is dat sowieso al best spannend. Je hoopt op een goede start, maar dat was voor Debby’s dochter zeker niet het geval. Al snel werd ze namelijk lastig gevallen via social media.

“Mijn dochter Emma is net 13 geworden en na de zomervakantie op de middelbare school begonnen. Een grote stap voor haar, want ze ging zonder haar oude vriendinnetjes. In eerste instantie leek het goed te gaan, hoewel ik merkte dat ze best wel onder de indruk was van alles.

Gestalkt

Ze kreeg veel aandacht van jongens, dat vond ze leuk en eng tegelijk. Ook had ze het naar haar zin met de meiden in de klas. Toch merkte ik na een paar weken verschil. In plaats van vrolijk en enthousiast te zijn, trok ze zich steeds meer terug. Ze leek nerveus en ik kon niet precies achterhalen waarom.

Tot Emma me vertelde dat ze rare berichten ontving op haar social media accounts. Ze kreeg filmpjes en foto’s van zichzelf die ze nooit had gezien. Iemand op school maakte dus foto’s en video’s van haar zonder dat ze het doorhad en stuurde die naar haar op. Anoniem natuurlijk. Wel hadden we het vermoede dat het om een jongen ging, want hij stuurde daarbij vunzige berichtjes als: ‘Ik wil je pappi zijn.’

Nepaccount

Ik hoopte dat het vanzelf zou stoppen, maar de berichten hielden niet op en toen ontdekten we dat er ook nog een nepaccount van haar was gemaakt. Het account gebruikte haar naam, haar foto, alles was identiek. Het was bijna niet van echt te onderscheiden. De persoon achter dit nepaccount benaderde zelfs haar vriendinnen. Zo snel als ik kon heb ik toen dat account laten blokkeren en verwijderen, wat gelukkig snel gebeurde. Alleen van de stalkberichtjes waren we nog niet af.

Lees ook: ‘Mijn dochter van 13 is dol op mocktails… ook een schande?’

Na weken van angst en stress, begon Emma te vermoeden wie erachter zat. Ze had uiteindelijk door de filmpjes door dat het iemand moest zijn uit een bepaalde groep jongens. Met dit vermoeden gingen we naar de schoolleiding. Ze namen het gelukkig serieus en besloten de jongens te confronteren. Daar kwam uiteindelijk een naam uit voort.

Confrontatie

De schooldirecteur en een leraar spraken met hem. Eerst ontkende hij alles, maar na wat drukte gaf hij uiteindelijk toe. Hij was jaloers en boos op Emma, omdat ze hem een keer had afgewezen en daarom had hij dit gedaan.

Hoewel de stalkerij stopte na deze confrontatie, was de schade al aangericht. Emma had een flinke knauw gekregen. Inmiddels gaat het gelukkig weer goed met haar, maar van jongens wil ze niets meer weten.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.