Dít zijn de leukste series voor volwassenen op Videoland

08.10.2021 09:07
Beste series videoland Beeld: Getty Images

Zit je te zappen maar is er werkelijk niets op tv? Zet Videoland dan maar aan, want daar vind je tig fijne series. Dit zijn de leukste op een rij. 

De K van Karlijn

Het leven van Karlijn (de altijd waanzinnige Tjitske Reidinga) verandert in één klap als ze de diagnose borstkanker krijgt. Ze besluit dat ze het zware traject dat voor haar ligt maar op een manier aan kan gaan: met een enorme berg humor en positivisme. Een feelgood-serie uit de koker van Linda de Mol, van makers achter Gooische Vrouwen, die je met een lach en een traan in één keer uitbingt.

 

The Handmaid’s Tale

Eén van de meest bekroonde series van de afgelopen jaren is The Handmaid’s Tale, dat je vanaf aflevering één bij de strot grijpt en aan de buis gekluisterd houdt tot het bittere eind. Gebaseerd op de bekroonde bestseller van Margaret Atwood, dat zich afspeelt in het dystopische Gilead, ooit onderdeel van de Verenigde Staten. De geboortecijfers zijn dramatisch gekelderd en de weinige vrouwen die nog vruchtbaar zijn, worden tot staatseigendom gemaakt. June is een van deze dienstmaagden, maar ze weigert zich in deze rol te schikken en doet er alles aan om haar weggenomen dochter terug te vinden.

 

Why Women Kill

Van de makers van de hitserie Desperate Housewives komt Why Women Kill, een anthologie-serie waarin elk seizoen een nieuw verhaal wordt verteld met een compleet andere cast. In seizoen één (de tweede reeks is ook al te bingen) volgen we drie vrouwen uit verschillende decennia. Ze zijn verbonden met elkaar, doordat ze allemaal in hetzelfde huis hebben gewoond én ontrouw in hun huwelijk hebben ervaren.

 

Love Life

Ook in Love Life vertelt elk seizoen een ander verhaal. In de eerste reeks is de hoofdrol voor Anna Kendrick, die twintiger Darby speelt. Ze woont in New York en is op zoek naar iemand om haar leven mee te delen. Bij iedere crush doet ze weer wat levenservaring op en komt zo steeds dichter bij de ware liefde. Vol liefde, verdriet, humor en herkenbaarheid, en dus puur genieten. Seizoen twee verschijnt naar verwachting al in de herfst van 2021.

 

The Truth About The Harry Quebert Affair

Een spannende miniserie waarbij je op het puntje van je stoel zult zitten (mede vanwege de aanwezigheid van dokter McDreamy-acteur Patrick Dempsey). De vermaarde schrijver Harry Quebert wordt beschuldigd van de moord op een jong meisje dat begraven lag op zijn grondgebied. Het blijkt om de 15-jarige Nola te gaan, die 33 jaar geleden vermist raakte. Stukje bij beetje ontdek je wie er allemaal betrokken zijn bij de zaak én of Harry nu echt de dader is, of niet.

 

Mocro Maffia

Deze keiharde serie van Nederlandse bodem is niet voor tere zieltjes, maar voor wie wel tegen een stootje kan een echte must watch. De drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus maakten samen de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. In no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uiteen, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

 

Younger

De makers van Sex & The City scoorden de afgelopen jaren een grote hit met de heerlijke komedie-dramaserie Younger, die eerder dit jaar na 7 seizoenen ten einde kwam. De 40-jarige Liza is door haar scheiding plotseling een alleenstaande moeder geworden en komt er tijdens haar zoektocht naar werk achter dat het op haar leeftijd bijna onmogelijk is om weer aan de bak te komen. Wanneer ze in een bar versierd wordt door een twintiger die denkt dat ze zijn leeftijd is, ziet ze ineens nieuwe mogelijkheden.

 

Condor

Dol op spannende misdaadseries vol actie, complotten, angstaanjagende terroristen en aantrekkelijke speurneuzen? Dan is Condor wat je wil zien. De jonge CIA-analist Joe ontdekt een complot dat miljoenen levens in gevaar brengt. Wanneer er een bloedbad op zijn kantoor wordt aangericht en hij als enige weet te ontkomen, moet Joe zichzelf opnieuw uitvinden en alles op alles zetten om de waarheid te achterhalen.

 

Nurses

Grey’s Anatomy uitgespeeld? Vul je avonden met deze nieuwe ziekenhuisserie, die zich afspeelt in Toronto. Bekend concept: vijf jonge verpleegkundigen werken in een druk ziekenhuis, maar kampen ook met hun eigen problemen.

 

Follow de Soa

Als een snelverspreidende soa plotseling bij de net ontmaagde student Esmée terechtkomt, gaat ze op onderzoek uit. Waar komt het vandaan? Ze ontdekt alle ins en outs over het seksleven van haar klasgenoten.

 

The Bold Type

Beste vriendinnen Jane, Sutton en Kat werken bij het grote lifestylemagazine Scarlet. De serie zit vol maatschappelijke issues en herkenbare situaties: ingewikkelde relaties, vervelende collega’s en gênante momenten. En je kunt lekker doorkijken, want seizoen 1 t/m 5 (de laatste) staan online. 

 

Flashforward

Door een wereldwijde gebeurtenis krijgt iedereen op de wereld een flits van z’n eigen toekomst te zien. FBI-agent Mark Benford en zijn partner Demetri Noh moeten erachter zien te komen hoe dat komt. Om uit te vinden wat deze ‘flashforward’ heeft veroorzaakt, zetten ze het Mosaic Collective op om gegevens te verzamelen van wat iedereen heeft gezien.

 

Meisje van Plezier

Huisvrouw Nadine gaat aan de slag als escortgirl, omdat ze het financieel niet meer trekt. Daardoor komt haar vriendschap met Meryem op het spel te staan.

 

Prince Charming

Maakt niet uit dat de uitslag al bekend is, Prince Charming blijft een heerlijke guilty pleasure. Marvin gaat op zoek naar de liefde en tien single mannen proberen in een luxe Italiaanse villa zijn hart te veroveren.
 

Lees ook:
Dit zijn de nieuwste films voor volwassenen op Pathé Thuis >

 

De 12 van Oldenheim

De 16-jarige Nine verdwijnt op mysterieuze wijze. Journaliste Peggy en rechercheur Sharif proberen grip op de zaak te krijgen, maar ondertussen verdwijnen er nóg meer inwoners op een onverklaarbare manier.

 

Lees ook
Dit zijn deze week de leukste kijktips voor je kind >

 

American Housewife

Katie Otto is een zelfverzekerde moeder van drie kinderen die zich nergens voor schaamt. Ze woont met haar niet zo perfecte gezin in het rijke Westport in Connecticut, waar je alleen maar perfecte moeders met perfecte kinderen vindt.

 

Clique

Georgina en Holly gaan samen naar de universiteit. Als Georgina daar lid wordt van een groep elitaire meisjes, wordt Holly wordt jaloers. Om haar vriendin terug te krijgen besluit ze ook lid te worden. Maar al snel ontdekt ze dat die exclusieve wereld ook een keerzijde heeft.

 

The Good Doctor

Fan van Grey’s Anatomy? Dan mag je The Good Doctor niet missen. Daarin gaat een autistische topchirurg aan de slag bij een prestigieus ziekenhuis, waar hij te maken krijgt met vooroordelen van zijn nieuwe collega’s.  

 

All-in Kitchen

Tjé en Hein zoeken een nieuw levensdoel, nu Philip in de Verenigde Staten is. Omdat ze beide geen geld hebben, gaan ze werken in een restaurant. Hier introduceren ze een nieuw concept. Bezoekers kunnen pokeren om de rekening: All-in Kitchen is geboren.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >