In samenwerking met Kek Mama

Dit is waarom Bitcoin het geld van de toekomst is

19.11.2021 10:01
dit waarom bitcoin geld van de toekomst is

Dikke kans dat jij spaart voor de toekomst van je kind. Beleggen in bitcoins kan daar een mooie aanvulling op zijn. Maar hoe zit het nou eigenlijk precies? En kun je in bitcoin beleggen zonder er al te veel verstand van te hebben? Madelon Vos legt het. Zij is actief Bitcoin-expert, met meer dan 70 duizend volgers op YouTube. 

Dit is Bitcoin

“Bitcoin is een digitaal betaalsysteem, waarmee je van persoon tot persoon kunt betalen. Daarbij heb je geen bank nodig of een andere partij. Je kunt zelf Bitcoin versturen naar iedereen in de wereld. En niemand kan daar invloed op uitoefenen. Dat komt door de techniek achter bitcoin, die heet blockchain. Daarin worden alle transacties veilig vastgelegd. Bitcoin is er sinds begin 2009. Op dat moment was er een wereldwijde kredietcrisis en werd duidelijk dat commerciële banken in de problemen kunnen komen en daarmee het spaar- en betaalsysteem geraakt kan worden. De noodzaak voor een digitaal betaalmiddel, zonder tussenkomst van een derde partij, werd daarmee helder.

De waarde van schaarste

“Valuta, zoals de euro of dollar, kunnen oneindig worden bijgedrukt. Dat betekent dat de munt onderhevig is aan inflatie en dat je geld dus steeds minder waard wordt. Bij Bitcoin is dit niet het geval. We weten dat er maximaal 21 miljoen bitcoins zullen zijn en dan is het ook klaar, daarna komen er geen nieuwe Bitcoin meer bij. De maximale hoeveelheid Bitcoin zal pas in 2140 bereikt zijn. Het principe van een maximum zorgt voor schaarste. En iets wat schaars is, is meer waard.”

Opwaartse trend

“Ik krijg vaak de vraag hoe je verstandig spaart voor de toekomst van je kind? Als ik nu 100.000 euro op een spaarrekening zou zetten, is dat bedrag over achttien jaar aanzienlijk minder waard. Er staat nog steeds 100.000 op de rekening, maar doordat alles duurder wordt, kun je er minder van kopen. De bitcoinmarkt bestaat nu twaalf jaar en kende fikse koersschommelingen, zowel naar boven als naar beneden. Daar moet je niet van in paniek raken. Want de afgelopen twaalf jaar is de waarde – ondanks die schommelingen – flink toegenomen. Het ziet ernaar uit dat bitcoins alleen maar meer waard zullen worden en daarom is het verstandig om nu al een beetje te sparen.”

Investeren

“Er zijn verschillende manieren om te beleggen in bitcoins. Je kunt zelf je Bitcoin bewaren in een eigen wallet. Er zijn ook partijen die Bitcoin voor jou bewaren, zoals Bitmymoney. Een goede manier om in te stappen is om periodiek geld in Bitcoin te steken. Door kleinere bedragen verspreid over een langere periode in te leggen, kun je een mooi bedrag sparen in Bitcoin. Het is bewezen dat deze strategie tot een goed resultaat leidt, zelfs bij flinke schommelingen in de koers. Concreet: spaarde je in 2019 voor 100 euro in Bitcoin, dan zou dit nu zo’n 500 euro waard zijn.” 

Sparen voor je kind

Bitmymoney maakt het je makkelijk om elke maand Bitcoin voor je kind te sparen. Met de handige app houd je inzicht in je bezit en kun je op elk moment terug wisselen naar euro op je bankrekening. Open nu een Bitmymoney Kids spaarrekening (0-12 jaar). Kek Mama-lezeressen ontvangen een welkomstbonus van 5 euro in bitcoin. Je maakt ook nog eens kans op een fotoshoot voor je kind.

 

Het bovenstaande artikel is geschreven in opdracht van de commerciële afdeling. De Kek Mama-redactie is hier niet bij betrokken.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >