BN'er-moeders op Instagram

Van appels plukken tot een helikoptervlucht: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Knuffel

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

• 🌿 • #mirocem

Een bericht gedeeld door Toprak Yalciner (@topraky) op


Pretoogjes

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

😃

Een bericht gedeeld door DOCHTER DRE (@roxeannehazes) op


Katten en een baby

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geregeld krijg ik vragen over hoe ik omga met Véda en de katten. Voordat Véda geboren werd hebben wij de box en wieg gebarricadeerd met spullen en ballonnen. Wanneer één van de katten er toch probeerde in te springen joegen we ze er gelijk uit. Deze zijn nu ze zo klein is geen terrein voor ze. Op het verschoonkussen ligt Vlinder soms, maar dat is geen plek waar je een baby onbewaakt achterlaat en qua hygiëne is het simpel; de hydrofiel die daarop ligt verschoon je sowieso eens per dag. Over de wieg heb ik een klamboe getrokken. Niet een mooie die aan het plafond hangt, maar echt over het bovenste oppervlak. Deze zijn gewoon online te bestellen! Ik heb de klamboe er ook overheen als Véda niet in haar bed ligt want de ballonnen zijn weg en ik vind het dus niet fris als een kat in haar wieg springt. Zodra ze ouder wordt zal ik hier ook makkelijker in worden😉 In de omgang zelf geven we de katten alle ruimte om aan haar te laten wennen. We sturen ze nooit weg en laten ze altijd aan haar snuffelen wanneer ze dit willen. Uiteraard laten we ze nooit alleen samen! Soms probeert Dobby, de rode kater van 7kg wel eens een poot op haar te zetten als ze op mijn buik ligt maar hij heeft natuurlijk geen idee hoe kwetsbaar ze nu is haha. Ik vond het vooraf best spannend hoe de katten op haar zouden reageren maar het valt me alles mee. Relaxt maar alert zijn is wat werkt hier! Op internet staan natuurlijk nog een hoop meer tips waar ik veel aan gehad heb😊. Ging het bij jullie goed met de katten en honden?

Een bericht gedeeld door Noëlle (@noellesomogyi) op


Baby spaLees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

Oogappel

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Appels plukken van onze eigen adoptieboom, mét onze eigen oogappel ❤️ #weekend #uitje #wilditelkeweek @jonkarthaus

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Herkenbaar...


Alles om op tijd op school te komen, toch?

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Er was file dus we pakten de heli.

Een bericht gedeeld door Ma & Do 16:00 new video (@nienkeplas) op

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van stedentrips tot klussen: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Prachtige foto


Het gouden uurtje meepakken


Wandelen met papa

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trots aan de wandel met papa 💙 #inlove #dadandson #otis @jonkarthaus #perfectsaturday

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Ah, daar is de make up

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oooow ok.... daar is mijn Make Up! #trendsetter #wenkies

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) opLees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 


Aan het klussen

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klussen klussen klussen💪🏻🙌🏻 #familiehuis #verbouwen

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


Nieuw familielid

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Verliefd! 🖤🐾🖤 @luckysmit1

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1) op


Genieten in New York

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onwijs aan het genieten in NY! The big 🍏 Samen met m’n lieve zus @jettekevanlexmond

Een bericht gedeeld door Lieke van Lexmond (@liekevanlexmond) op


En softijs in Tokio

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Softijs in Japan is niet gewoon🍦Zoals met alles in dit land masteren ze alles tot in perfectie. De baguette is hier beter dan in Frankrijk, de pizza beter in Italië en de vis bij de supermarkt verser dan bij onze viswinkel. Dit ijsje is van rauwe melk gemaakt maar ze hebben ook smaken zoals cheesecake. De smaak en structuur is off the ying yang. Ik heb hier softijs gegeten met 35% vet wat het zou moeten classificeren als slagroom. Het soms bijna stressvol hoeveel goed eten er is. Je kan nooit alles eten🤦🏻‍♀️ Maar ik zal proberen zoveel mogelijk te eten en te laten zien aan je. Binnenkort op @24kitchen_nl 😘 #japan #softserve #cheesecake #milk #tokyo #icecream

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

column-malu
Beeld: Marco Kolanus

De kinderarts van het consultatiebureau vindt dat Mack qua spierkracht achterloopt ten opzichte van andere baby’s, maar als ze ons vervolgens naar de fysio doorverwijst, blijkt er niets met ‘m aan de hand…

Ik schrik me kapot als we op het consultatiebureau een brief vol ingewikkelde Latijnse benamingen in onze handen gedrukt krijgen. “Extra oefeningen heeft-ie echt nodig hoor”, zegt de arts. “Dat nekje wiebelt mij te veel. En trouwens, vanuit liggende positie neemt hij z’n hoofd nog niet mee en dat zou hij wel al moeten kunnen.” Mijn vraag of dit niet te maken heeft met het feit dat Mack met 37 weken geboren is, wuift ze vluchtig weg.

 

Goed, fysio. ‘Kan vast geen kwaad’, denk ik maar zodra we weglopen.

 

'Te lage spierspanning'

Eenmaal thuis kom ik er na wat speurwerk achter dat de niet-te-ontcijferen termen in de verwijsbrief zoveel betekenen als ‘slappe baby’ en ‘te lage spierspanning’. En toegegeven: ik hoef nog net niet aan de zuurstof. Mankeert hij nu iets ernstigs? Moeten we hem dagelijks uitputten met lastige oefeningen? En wat nu als hij op z’n eerste verjaardag nog niet zelfstandig kan zitten? Gelukkig heb ik een vriend die, ook al zou ons complete appartementencomplex in de hens vliegen, de kalmte bewaart: hij stelt me gerust en maakt een afspraak met een fysiotherapeut in de buurt.

 

Vakantiefoto's op Facebook

Een paar dagen later zitten we met Mack bij Eline. Ze stelt zich voor, vertelt wat ze doet, waar ze vandaan komt (wat ik overigens al lang weet, want een uur eerder bladerde ik nog door haar vakantiefoto’s op Facebook - ik móet immers weten wie er aan de ledematen van m’n kind gaat sjorren…) en legt Mack op de behandeltafel. Na nog geen drie minuten stelt ze ons gerust: “Geen zorgen, ik zie niets geks bij ‘m. Hij doet het prima.”

 

Lees ook
Alles wat je wilt weten over de bezoekjes aan het consultatiebureau >

 

'Geef 'm de tijd'

Hoor ik dit nu goed? Niets geks? Prima? En waar kwam dat ‘slappe baby’- en ‘lage spierspanning’-verhaal dan vandaan? Eline legt uit: “Je moet Mack even de tijd geven om te doen wat je van ‘m vraagt en die tijd hebben ze op het consultatiebureau nu eenmaal niet. Na één keer tillen denken ze misschien dat-ie het niet kan, maar kijk: hij tilt z’n hoofd gewoon op hoor, zonder hulp.”

 

Bezorgd voor niets

Vriend knikt tevreden en ik haal opgelucht adem. En als Eline vervolgens oppert een brief naar het consultatiebureau te sturen met daarin háár bevindingen, kan mijn dag helemaal niet meer stuk. Zie je wel: dagenlang bezorgd voor niets. Maar goed, ook daar ben je moeder voor…

 

Malu Pesulima is webredacteur bij Kek Mama en woont samen met Romano. Zoon Mack is inmiddels bijna vijf maanden oud.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >