BN'er-moeders op Instagram

Van appels plukken tot een helikoptervlucht: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Knuffel

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

• 🌿 • #mirocem

Een bericht gedeeld door Toprak Yalciner (@topraky) op


Pretoogjes

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

😃

Een bericht gedeeld door DOCHTER DRE (@roxeannehazes) op


Katten en een baby

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geregeld krijg ik vragen over hoe ik omga met Véda en de katten. Voordat Véda geboren werd hebben wij de box en wieg gebarricadeerd met spullen en ballonnen. Wanneer één van de katten er toch probeerde in te springen joegen we ze er gelijk uit. Deze zijn nu ze zo klein is geen terrein voor ze. Op het verschoonkussen ligt Vlinder soms, maar dat is geen plek waar je een baby onbewaakt achterlaat en qua hygiëne is het simpel; de hydrofiel die daarop ligt verschoon je sowieso eens per dag. Over de wieg heb ik een klamboe getrokken. Niet een mooie die aan het plafond hangt, maar echt over het bovenste oppervlak. Deze zijn gewoon online te bestellen! Ik heb de klamboe er ook overheen als Véda niet in haar bed ligt want de ballonnen zijn weg en ik vind het dus niet fris als een kat in haar wieg springt. Zodra ze ouder wordt zal ik hier ook makkelijker in worden😉 In de omgang zelf geven we de katten alle ruimte om aan haar te laten wennen. We sturen ze nooit weg en laten ze altijd aan haar snuffelen wanneer ze dit willen. Uiteraard laten we ze nooit alleen samen! Soms probeert Dobby, de rode kater van 7kg wel eens een poot op haar te zetten als ze op mijn buik ligt maar hij heeft natuurlijk geen idee hoe kwetsbaar ze nu is haha. Ik vond het vooraf best spannend hoe de katten op haar zouden reageren maar het valt me alles mee. Relaxt maar alert zijn is wat werkt hier! Op internet staan natuurlijk nog een hoop meer tips waar ik veel aan gehad heb😊. Ging het bij jullie goed met de katten en honden?

Een bericht gedeeld door Noëlle (@noellesomogyi) op


Baby spaLees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

Oogappel

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Appels plukken van onze eigen adoptieboom, mét onze eigen oogappel ❤️ #weekend #uitje #wilditelkeweek @jonkarthaus

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Herkenbaar...


Alles om op tijd op school te komen, toch?

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Er was file dus we pakten de heli.

Een bericht gedeeld door Ma & Do 16:00 new video (@nienkeplas) op

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

mama is verbrand

Zelf hebben ze hun littekens volledig geaccepteerd, maar sinds ze kinderen hebben is het soms een issue. Want wat als vriendjes ervan schrikken?

Marjorie Holtus (38) is getrouwd met Maarten (43) en moeder van Roosmarijn (7), Sebastiaan (6) en Benjamin (3)

“Mensen reageren heel verschillend als ze me zien. Sommigen slaan hun ogen neer, anderen stoten elkaar aan en beginnen te fluisteren. Ik ben
er inmiddels wel aan gewend. Ergens snap ik het ook, het is een primaire reactie – zelf kijk ik ook weleens op als ik iemand met een handicap of in een rolstoel zie. Toch raken die reacties me als ik minder goed in mijn vel zit – als ik ’s ochtends bijvoorbeeld haast heb en ik mijn make-up snel op moet doen, of mijn haar nog nat is van het douchen als ik de deur uit ga.
 

'Eén vriendje had een aansteker bij'

Als tienjarige speelde ik met twee vriendjes in een papiercontainer. Eén vriendje had een aansteker bij zich en voor we het wisten stond de container in lichterlaaie. Mijn vriendjes konden op tijd wegrennen, maar ik werd omringd door vuur. Ik had brandwonden op mijn gezicht, buik, benen en op delen van mijn armen en handen. Uiteindelijk heb ik vier maanden in het ziekenhuis gelegen en ben ik 42 keer geopereerd.
 

Brandwondenkamp

Mijn man leerde ik kennen toen we allebei als begeleider meegingen op brandwondenkamp; binnen de kortste keren waren we hartstikke verliefd. Gek genoeg waren mijn littekens voor hem best confronterend. Hij had nog niet zolang daarvoor zelf brandwonden opgelopen aan zijn onderbenen en wilde het liefst niet elke dag iemand zien met littekens zoals die van mij. Na veel gesprekken met mij en vrienden realiseerde hij zich dat die littekens niet belangrijk zijn: hij viel echt op mijn innerlijk.
 

Lees ook
Rachel ‘De Huismuts’ Siwaletti over het moederschap, de liefde en vloggen >

 

Vloggende moeder

Mijn kinderen vinden het normaal dat ik littekens heb, ze zijn er niet zo mee bezig. Al merk ik dat Sebastiaan het steeds interessanter vindt om erover te praten: als klasgenoten me vragen wat er met mijn gezicht is, springt hij ertussen om het zelf te vertellen. Dat ik sinds kort vlog over mijn leven met brandwonden, vinden mijn kinderen helemaal te gek: ze hebben maar mooi een vloggende moeder.
 

Korte broeken

Ik heb mijn littekens volledig geaccepteerd, maar draag bijna nooit korte broeken. Als mensen ook nog eens naar mijn benen gaan staren, voel ik me net een attractie. Maar afgelopen zomer was zo warm dat ik zelfs naar het schoolplein een korte broek droeg. De reacties vielen mee, mensen vonden het alleen maar stoer. Bijkomend voordeel: mijn melkflessen werden eindelijk weer eens bruin.”
 

De vlogs van Marjorie zijn te vinden op brandwondenstichting.nl/vlogs
 

Een kwart van de patiënten in de drie Nederlandse brandwondencentra is jonger dan vijf jaar. In ruim 90% procent van de ongevallen bij jonge kinderen is de oorzaak hete thee of koffie. De Nederlandse Brandwonden Stichting is daarom een voorlichtingscampagne gestart, waarbij ouders preventie- en eerste hulp tips kunnen ontvangen, afgestemd op de leeftijd van hun kind in de vorm van mailalerts en een gratis boekje vol tips. Kijk op www.brandwondenstichting.nl/boekje om dit aan te vragen of voor meer informatie.

 

De hele portrettenserie staat in Kek Mama 13-2018.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

winterhoroscoop Maagd

Een romantisch cadeau onder de boom, een fijne skivakantie of een gulle bonus van je baas. Lees wat de sterren voorspellen op het gebied van liefde, gezin, geld en werk.

Maagd

24 augustus – 22 september
 

Liefde & gezin

Romantiek en een druk gezinsleven vormen niet echt een goede combi, maar de sterren voorspellen meer passie. Daar moet je echter wel tijd voor vrijmaken. De meningsverschillen zijn niet helemaal verdwenen, maar met een beetje goodwill van beide kanten komen jullie er beslist uit. In december zal je de balans opmaken van de afgelopen jaren. Je bent aan het veranderen en dat proces gaat nog wel een tijdje door. Je kiest duidelijker voor jezelf en je gezin. En je gaat nog meer veranderingen doorvoeren in jullie leefwijze.
 

Lees ook
Zes seconden zoenen per dag is goed voor je relatie >

 

Werk & geld

Op je werk doe je wat er van je wordt verwacht – uiteraard op de bekende Maagd-manier: secuur, doeltreffend en efficiënt. Dit is niet het beste moment om je zin door te drukken, tenzij het je taak is mensen aan te sturen. Let op je woorden, beloof niet meer dan je kunt waarmaken en zorg voor voldoende nachtrust.
 

En dan nog dit

Je hebt nogal last van een kort lontje. Vooral als je onder druk staat, reageer je soms te fel. Zoek een uitlaatklep: bijvoorbeeld meer sporten. Een win-winsituatie.
 

Deze horoscoop staat in het Kek Mama Winterboek 2018.
 

 


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >