Dilemma: ‘Mijn partner wil onze 12-jarige op onze peuter laten passen, maar ik niet’

01.03.2024 18:10
12 jarige op laten passen Bron: Unsplash

Dat het ouderschap uitdagend is hoeven we je niet te vertellen. Er is geen handboek en er is geen one size fits all. Logisch dus dat je soms met vragen en dilemma’s zit. Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week: ‘Mijn partner wil onze 12-jarige op onze peuter laten passen, maar ik niet’

Charlotte (42) en haar man hebben drie kinderen. Een zoon van 12, een dochter van 6 en een peuter van 2. Nu vindt de man van Charlotte dat hun 12-jarige zoon best af en toe even op hun peuter kan passen, maar daar is zij het niet mee eens.

12-jarige laten oppassen op peuter

Charlotte: “Mijn man en ik zijn het over het algemeen wel eens over de opvoeding. We hebben niet vaak discussies en als we toch een meningsverschil hebben, dan vinden we altijd wel de gulden middenweg.

Maar nu is er toch een situatie waarover we het maar niet eens worden. Mijn man vindt het namelijk prima om onze 12-jarige zoon af en toe even op onze peuter te laten passen. Niet een hele middag of avond hoor, maar bijvoorbeeld wel als hij even boodschappen moet doen, en ik ook niet thuis ben. Of wanneer we met zijn tweeën naar een tienminutengesprek moeten.

Stel dat er iets gebeurt

Nu is mijn zoon inderdaad een jongen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ik vertrouw hem volledig, maar toch vind ik het geen fijn idee. Stel bijvoorbeeld dat onze peuter valt en iets breekt, of een wond heeft. Dan weet hij niet hoe hij daarmee om moet gaan en belangrijker nog, die last wil ik hem ook niet laten dragen. Stel er gebeurt iets ergs met haar, dan zal hij het zichzelf nooit vergeven.

Mijn man vindt dat echter allemaal overdreven en zegt dat we nooit lang of ver weg zijn. En dat hij ons altijd kan bellen als er iets is. Toch voelt het voor mij niet goed, dus blijven we hierover discussiëren. Ik ben daarom benieuwd wat jullie zouden doen?”

Meepraten? Dat kan via onze Facebookpagina!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.