Demi de Boer: ‘Ik had Rémi graag twee ouders gegund die super happily in love zijn. Maar ja…’

19.11.2023 11:46
Demi de Boer Fotografie: Mark Groeneveld

2023 was niet het allermakkelijkste jaar voor single moeder Demi de Boer, maar toch is ze positiever dan ooit. “Ik heb de rust teruggebracht voor mijn dochter en mijzelf, en daar ben ik heel trots op.”

Precies een jaar geleden maakte Demi de Boer de moeilijke beslissing om weg te gaan bij de vader van haar dochter. Haar relatie met rapper Ronnie Flex werkte al geruime tijd niet meer en Demi besloot voor
zichzelf én haar dochter te kiezen. Hoe pijnlijk ook. “In het verleden bleef ik weleens te lang in een relatie hangen, omdat het makkelijker was om te blijven dan om te gaan. Als er een kind in het spel is, wordt het nog ingewikkelder. Het kostte veel kracht om die beslissing te nemen, maar ik wist dat ik het moest doen. Ik heb zelf als kind meegemaakt hoe het is als je ouders wel nog samen zijn maar al jarenlang echt niet meer gelukkig, dat gevoel wens ik Rémi niet toe. Daarmee vergeleken is dit absoluut de betere keuze. Ik
beschouw het als mijn verantwoordelijkheid om die cirkel te doorbreken, zodat mijn dochter niet hetzelfde hoeft mee te maken als ik.”

2023 gaat voor Demi dan ook de boeken in als het jaar van grote veranderingen, een frisse start ook, te beginnen met een nieuw huis voor haar en Rémi. “Aan het begin van dit jaar dacht ik: oké… en wat nu dan? Maar stap voor stap kwam ik steeds wat verder. Ik leerde steeds beter naar mezelf te kijken: wat maakt mij gelukkig, wat heb ik echt nodig? De conclusie was verrassend simpel: mijn dochter is de enige die telt. Zolang mijn kind gezond en gelukkig is, we samen een dak boven ons hoofd hebben en brood op de plank.”

Bijzaak

De rest is allemaal bijzaak, weet Demi heel goed. “Het moment dat ik echt inzag dat ik niet meer gelukkig was in mijn relatie, wist ik één ding heel zeker: ik wil geen chagrijnige, ontevreden moeder worden voor mijn dochter. En zodra ik niet lekker in mijn vel zit, heeft dat zijn weerslag op haar en dat kan niet de bedoeling zijn. Ik móest – voor ons allebei – op zoek gaan naar rust en ik ben er heel trots op dat ik, na maanden van settelen en onze draai vinden, dat voor ons tweetjes heb gevonden.”

Demi de Boer
Demi de Boer

Fijn contact

Het contact met haar ex Ronell is gelukkig goed, glimlacht Demi, ze spreken elkaar dagelijks en elke zondag op maandag logeert Rémi bij haar vader. “Rémi is echt een papa’s kindje. Hun band is vreselijk sterk, dat is prachtig en verdrietig tegelijk om te zien. Rémi vóelt de liefde en geborgenheid van haar vader, ze weet dat hij er altijd voor haar zal zijn en dat maakt me trots. Aan de andere kant doet het me verdriet dat ze hem niet elke dag ziet bij het wakker worden; ik had haar graag twee ouders gegund die super happily in love zijn. Maar ja…”

“Rémi is echt een papa’s kindje. Hun band is vreselijk sterk, dat is prachtig en verdrietig tegelijk om te zien”

Of er ooit nog kans is op een hereniging met Ronell weet Demi nu niet. “In zekere zin is onze band onveranderd, met het grote verschil dat we meer afstand hebben van elkaar. Toch merk ik dat we elkaar altijd als eerste bellen als er iets is, dus we houden elkaar close. We houden nog altijd veel van elkaar, maar het is gewoon… complex. We hebben nooit hardop uitgesproken dat we de handdoek volledig in de ring gooien, dus in theorie is het niet uitgesloten dat we ooit weer samenkomen, maar op dit moment zijn we allebei heel gelukkig met hoe het gaat.

“We houden nog altijd veel van elkaar, maar het is gewoon… complex”

Deze situatie geeft ons veel rust: we bewandelen ieder ons eigen pad zonder elkaar uit het oog te verliezen. Zo kijken we waar we staan in het leven, en gaan we aan de slag met wat we belangrijk vinden. Ik probeer nu vooral meer in het moment te leven en te kijken naar wat nú werkt. Voor de rest zien we het wel.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.