‘De ex van mijn vriend belt te pas en te onpas als er iets met hun kinderen is’

02.01.2020 09:41
Els en Do ex vriend belt kinderen Beeld: Shutterstock

Mijn vriend en ik hebben sinds vijf jaar een relatie en willen graag kinderen. Met zijn ex heeft hij al twee dochters van zeven en negen. Nu belt zijn ex te pas en te onpas als er iets met ze is, en dan snelt hij naar haar toe. Het lijkt wel of hij het liefst weer bij haar zou willen intrekken.

Els en Do: Wat ons betreft hebt u niets te vrezen – ze zijn al jaren gescheiden en een ex is niet voor niets een ex. Als uw vriend spijt zou hebben van de scheiding, zou hij allang naar zijn gezin zijn teruggekeerd. Na een jaar of zo.
 

Verantwoordelijke vader

Zie het positief. Uw vriend is blijkbaar een verantwoordelijke vader. Eentje die niet met de noorderzon vertrekt en zijn kinderen in de steek laat als hij een nieuwe geliefde krijgt. U kunt misschien tussen uw vriend en zijn ex komen, maar nooit tussen een lieve, betrokken vader en zijn kinderen. Dat valt te waarderen.
 

Lees ook
‘Door onze vechtscheiding zijn de kinderen de dupe’ >

 

Opties

U hebt drie opties. Een: u trapt elke keer dat hij weggaat een scène. Twee: u verbreekt de relatie. Drie: u gaat iets leuks doen als hij zijn vaderlijke taken vervult. Koffiedrinken met een vriendin, sporten of Netflixen. Kies een serie waaraan u meteen verslaafd raakt, zodat u bijna blij bent als hij weer eens de deur uit rent. Suggesties: You me her, Riverdale, Vorstadtweiber en onze favorieten Orange is the new black en Vis a vis. Die laatste twee gaan over het leven in een vrouwengevangenis. Opdat u beseft: het kan altijd erger.
 

De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 35, 23 en 21) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”
 

Ook een opvoedvraag? Mail ’m naar elsendo@kekmama.nl

 

Dit artikel staat in Kek Mama 12-2019.

 

Meer opvoedadvies? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >