‘De crèche van mijn dochter is dicht na meerdere coronabesmettingen’

06.10.2020 19:20
kinderopvang-onbetaalbaar-nieuwe-regels

De crèche van Sophia’s dochter (2) ging van de één op andere dag dicht nadat er verschillende medewerkers waren besmet met het coronavirus. Peuter Alysia zit nu twee weken thuis – en zie als ouders dan maar eens aan werken toe te komen.

“Het was wel even slikken toen ik op zondagavond een mailtje van crèche kreeg met als aanhef ‘BELANGRIJK’”, vertelt Sophie. “Drie medewerkers, onder wie de juf van mijn dochter, waren besmet met het coronavirus en dus gooiden ze de tent twee weken dicht. Ze drukten ons op het hart dat we ons geen zorgen hoefden te maken, maar we moesten Alysia’s gezondheid wel in de gaten houden. Want ook zij was de dagen ervoor in contact geweest met een van de besmette medewerkers.”

 

Logistieke puzzel

Er is nu een week voorbij, Alysia heeft geen klachten en gelukkig gaat het ook met de crècheleidsters goed, maar voor Sophia en haar partner is het nog altijd een logistieke puzzel. “Ondanks dat Alysia waarschijnlijk niet besmet is, brengen we haar niet met een gerust gevoel naar onze (schoon)ouders op leeftijd”, legt Sophie uit. “Mijn man kon de komende twee weken geen vrij krijgen – zijn collega’s wuifden het probleem zelfs een beetje weg – dus heb ik al mijn afspraken buiten de deur voor de komende twee weken moeten cancelen.” Haar overige werk? Dat doet Sophie vooral ’s avonds, zodra Alysia op bed ligt. 

 

Lees ook
In quarantaine met kinderen: zó ziet dat eruit >

 

Probleem

“Gelukkig heb ik de mogelijkheid om thuis te werken, maar als de opvang vaker (of voor langere tijd) dichtgaat, kan dit voor ouders met een vitaal beroep lastig worden”, vervolgt Sophie. “Natuurlijk vinden we het fijn dat de crèche het zekere voor het onzekere neemt, maar we hopen niet dat dit straks door heel Nederland ‘normaal’ wordt. Want dan hebben veel ouders écht een probleem.”

 

Meer persoonlijke verhalen lezen? Volg Kek Mama op Facebook >