Best gelezen berichten
Beeld: Getty

Prachtige plaatjes van Olympische moeders, een filmpje over hoe je meloenen goed snijdt (want blijkbaar deden we het jarenlang verkeerd), Mariëtte die het gevoel heeft dat ze faalt in vergelijking met andere moeders en nog veel meer. Dit zijn de vijf best gelezen online artikelen van afgelopen week.       

1. Prachtige plaatjes van Olympische moeders

Beeld: Alexander Hassenstein/Getty Images

Op tijd op je werk komen terwijl je eerst je kinderen gevoed en een beetje redelijk gekleed naar school gebracht moet hebben: wij vinden dat vaak al een schier Olympische prestatie, maar deze moeders leggen de lat nog iets hoger. Zij wonnen namelijk de afgelopen tijd medailles op de échte Olympische Spelen in Rio.

 

2. Prachtige reacties op #mompeace-campagne van Sofie van den Enk en Eva Munnik

Beeld: Ouders van Nu

Het moederschap is een mijnenveld van meningen, vinden presentatrice Sofie van den Enk en journalist Eva Munnik. In een opinieartikel in Ouders van Nu roepen ze moeders op elkaar te steunen in plaats van te veroordelen.

 

3. Video: zo snijd je een watermeloen

Dankzij deze video wordt het snijden van een watermeloen een koud kunstje.

 

4. 7x fijne kindvriendelijke strandtenten

Geweldige tips voor zonnige (na)zomerdagen.

 

5. Column Mariëtte: Dan doe ik blijkbaar iets fout

Al heeft Mariëtte inmiddels twee baby’s in leven weten te houden, het gevoel dat ze - in vergelijking met andere moeders en hun perfecte baby's - faalt, dat blijft.

 

BN'er-moeders op Instagram

Van groupies, een onesie tot Valentijnsdag met voetbal: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Goeiemorgen...


 

Lief


 

Prachtige foto


 

Samen de wereld ontdekken


 

Jubileum


 

Op standje lam dan maar...


 

Maandag onesiedag


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

oude-versleten-bank-koesteren

Lauren Eberspacher belooft haar partner dat ze ooit die mooie witte bank uit de woonmagazines zullen kopen. Maar zolang er nog kinderen door het huis springen, kunnen ze hier alleen van dromen.

Op Facebook schrijft ze een ode aan de witte bank (én aan haar oude, versleten exemplaar).

 

Sapvlekken

'Lieve man', zo begint Lauren haar bericht. 'Je weet wel, die witte bank uit dat woonmagazine, ooit gaan we hiervoor sparen en kopen we er een. En hij zal schoon zijn. Niet vies van de sapvlekken, appelschillen en melk. Oh, en wanneer er mensen op bezoek komen, hoeven we niet al het speelgoed eraf te gooien: geen barbiearmpjes die in onze rug porren. We gaan gewoon met z'n allen zitten en genieten van het comfort van onze witte bank.'

 

Lees ook
Moet je zien: man stuurt z'n vrouw 'uitdagende' foto's terwijl hij schoonmaakt >

 

'Prachtige stof'

De moeder vervolgt: 'Op een dag voelen we aan de prachtige stof waar we jarenlang van hebben gedroomd en voor hebben gespaard. En dan zullen we de vlekken missen, want geen vlekken betekent dat onze kinderen niet zo klein meer zijn. De armleuningen zijn stevig en de kussens lekker donzig. Ik weet zeker dat het zo comfortabel zal zijn als we dachten, maar toch zullen we terugdenken aan de momenten dat onze kinderen van onze bank afsprongen, deden alsof ze superhelden waren of 'op avontuur' gingen. Ik denk dat we op die dag onze versleten bank missen.'

 

'De mooiste jaren van ons leven'

Daarom wil Laura haar oude bank koesteren, nu het nog kan. 'Laten we de vlekken blijven schrobben en de dekens blijven gebruiken. Laten we blijven knuffelen met onze kinderen en kijken hoe ze op avontuur gaan in onze woonkamer. Omdat de jaren die we met deze versleten bank hebben, ongetwijfeld de meest kostbare, vermoeiende en mooiste jaren van ons leven zullen zijn.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >