Wat worden we toch blij van al die berichten over strandtenten die weer worden opgebouwd, open gaan of alweer open zijn. Reden genoeg om een fijn lijstje met kindvriendelijke strandpaviljoens voor je te maken. Laat die lente maar komen.

1. Tijn Akersloot

Soort: strandtent

'Van zwembroek tot winterjas', zoals ze het zelf zeggen. Tijn Akersloot in Zandvoort is het hele jaar open, maar mooi weer maakt het vakantiegevoel compleet. Het paviljoen is prachtig, je kunt er surfen of andere watersporten beoefenen en in het restaurant eet je pizza's uit de houtoven.
Adres: Boulevard Paulus Loot 1, Zandvoort

Beeld: Haarlem City Blog

2. Rapa Nui

Soort: strandtent

Heerlijke strandtent in Zandvoort waar een ongedwongen sfeer hangt en je lekker jezelf kunt zijn. Eet een burger met patat op één van de loungebanken en je stranddag is bij Rapa Nui compleet.
Adres: Boulevard Barnaart 27, Zandvoort

Beeld: Haarlem City Blog

3. San Blas

Soort: strandtent

Je kon de afgelopen maanden al terecht bij San Blas in Bloemendaal na een lange strandwandeling, maar dit voorjaar zomer schuift deze nieuwe strandtent de grote glazen schuifpuien open en is het goed toeven op het terras.  Het menu? Croissantjes voor bij het ontbijt, taartjes voor bij de koffie, een dinerkaart vol met lekkere gerechten en pasta of poffertjes voor de kinderen.
Adres: Zeeweg 84, Overveen

Beeld: Haarlem City Blog

4. soia

Soort: stadsstrand

Voor een dagje strand hoef je tegenwoordig niet meer naar de kust. De leukste stranden vind je ook midden in de stad. Zo ook bij Strand Oog In Al (soia) in Utrecht. Ga er barbecueën met een groep vrienden of lunch er 's middags met een broodje. Met een omheinde speeltuin is soia ook nog eens heel kindvriendelijk.
Adres: Kanaalweg 199, Utrecht

Beeld: Koen Peters

5. Strandclub WIJ

Soort: strandtent

Surfen op zee, roeien op een surfplank of het maken van slippers: werkelijk alles is mogelijk bij Strandclub WIJ in Scheveningen. Prima plek om je deze zomer te vermaken, al is het maar omdat je er één meter patat in puntzakken kunt bestellen.
Adres: Strandweg 1, Den Haag

6. De Kaaij

Soort: stadsstrand

Van 1 juli tot en met 28 augustus is het goed toeven bij De Kaaij aan de Nijmeegse Waal. Naast een klein zandstrand is een programma dat bestaat uit muziek, film, theater, kunst en workshops. Ook het eten in het naastgelegen pop-up restaurant smaakt voortreffelijk.
Adres: Waalkade, Nijmegen

7. Blijburg

Soort: stadsstrand

Bij strandpaviljoen Blijburg op strand IJburg in Amsterdam draaien ze fijne muziek en gaat het kampvuur ’s avonds regelmatig aan. En als je in het weekend komt, staan er altijd wel activiteiten op het programma, zoals live muziek of een theatervoorstelling voor kinderen.
Pampuslaan 501, Amsterdam