Coronaproof kerst vieren: zó doe je dat

16.12.2021 11:02
coronaproof_kerst_vieren

Het hoge woord is eruit: er mogen maximaal vier mensen op bezoek komen met kerst. Gelukkig maak je er door deze simpele tips toch nog een onvergetelijk feest van.

Ga voor een fouter dan foute kersttrui

Hoe maak je het kerstdiner extra feestelijk dit jaar? Juist: door met z’n allen een knettergekke kersttrui uit de kast te trekken (en ja, ook jij moet eraan geloven). 

 

Tafeldekken 2.0

Oh, en over het kerstdiner gesproken: dek de tafel zoals je dat nooit eerder hebt gedaan. Haal je mooiste tafelkleed en servies uit de kast, vouw de prachtigste origami-servetten, vergeet het gourmetstel niet, gebruik naamkaartjes én maak een gezellige menukaart – alsof je in een restaurant bent. Schuif de tuintafel erbij zodat jij en je bezoek de anderhalve meter afstand kunt bewaren. Meer tips om de kersttafel mooi te dekken, vind je hier.

 

Lees ook
10x dit herken je als je kind ook in december jarig is >

 

Sloof je lekker uit in de keuken

Hoeft je echt geen uren te kosten, want van kerstboompizza’s tot ijsdonuts: met deze simpele gerechten vraagt je kind of het voortaan iedere dag kerstmis mag zijn. 

 

Online is (bijna) net zo leuk

Denk je dat Kerstmis stil wordt zo zonder je schoonmoeder aan tafel? Nee hoor, want met de app Houseparty duik je met acht verschillende mensen in een videochat. Trommel opa, oma, ooms en tantes op, doe een kerstige outfit aan, proost op het afgelopen jaar en speel samen spelletjes als  ‘Heads Up’, ‘Quick Draw’ of ‘Trivia’. Bijna net zo gezellig als een ‘normaal’ kerstfeest. Download de app hier voor iOS, en hier voor Android.

 

Kijk (de hele avond) kerstfilms

Zo. Het neon rendier staat in de tuin, het kerstmenu is rond en de kerstboom is opgetuigd. Nu alleen nog een lijstje met fijne films om in de sfeer te komen. Wedden dat je kind de avond van z’n leven heeft? En jij trouwens ook, door met een comfy kerstoutfit op de bank te ploffen.

 

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >