10x dit herken je als je kind ook in december jarig is

10.12.2021 08:11
jarig in december Beeld: Istock

Feest natuurlijk als je kind in december jarig is, maar ook een tikje gedoe. Deze punten herken je vast als je ook een decemberkind hebt.

 1. Dat je echt niet meer weet wat je wanneer cadeau moet geven en ook niet wat je moet zeggen als goedbedoelende familieleden naar de verjaardagslijst informeren.
   
 2. Dat je elk jaar weer denkt: waarom bedachten we destijds in april in the heat of the moment niet het plan om éven een maandje over te slaan?
   
 3. En dat je toen zo richting De Datum heel erg hoopte dat het in elk geval niet 5 of 25 december zou worden.
   
 4. Maar dat je nu weet dat élke datum in december gewoon extra drukte betekent en die 5 of 25 december ook niet meer uitmaakt.
   
 5. Dat je het zonde vindt dat al die leuke feestdingen in één maand plaatsvinden, waardoor ze soms een heel klein beetje minder leuk zijn.
 6. Dat je de schooltraktatie echt in zero time moet maken, aangezien je nog voor zes kerstvieringen cupcakes moet knutselen.

 7. Dat je kind zo hyper is van al die feestelijkheden dat je december het liefst doorkomt met oordoppen in.
   
 8. Dat je niet weet wanneer je de verjaardag eigenlijk moet vieren, aangezien je je familie die maand al bovenmatig veel ziet.
 9. Dat je na december een maand of drie sowieso geen enkel feestje meer wil vieren.

 10. Totdat je in de zomer denkt: best sneu dat m’n kind in december álle cadeaus en feestgedruis voor het hele jaar heeft gehad. Zullen we dan niet toch vieren dat hij (of zij natuurlijk) weer een half jaar ouder is? Feest!

 

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >