jarig-in-december
Beeld: Istock

Feest natuurlijk als je kind in december jarig is, maar ook een tikje gedoe. Deze punten herken je vast als je ook een decemberkind hebt.

 1. Dat je echt niet meer weet wat je wanneer cadeau moet geven en ook niet wat je moet zeggen als goedbedoelende familieleden naar de verjaardagslijst informeren.
   
 2. Dat je elk jaar weer denkt: waarom bedachten we destijds in april in the heat of the moment niet het plan om éven een maandje over te slaan?
   
 3. En dat je toen zo richting De Datum heel erg hoopte dat het in elk geval niet 5 of 25 december zou worden.
   
 4. Maar dat je nu weet dat élke datum in december gewoon extra drukte betekent en die 5 of 25 december ook niet meer uitmaakt.
   
 5. Dat je het zonde vindt dat al die leuke feestdingen in één maand plaatsvinden, waardoor ze soms een heel klein beetje minder leuk zijn.
 6. Dat je de schooltraktatie echt in zero time moet maken, aangezien je nog voor zes kerstvieringen cupcakes moet knutselen.

 7. Dat je kind zo hyper is van al die feestelijkheden dat je december het liefst doorkomt met oordoppen in.
   
 8. Dat je niet weet wanneer je de verjaardag eigenlijk moet vieren, aangezien je je familie die maand al bovenmatig veel ziet.
 9. Dat je na december een maand of drie sowieso geen enkel feestje meer wil vieren.

 10. Totdat je in de zomer denkt: best sneu dat m’n kind in december álle cadeaus en feestgedruis voor het heel jaar heeft gehad. Zullen we dan niet toch vieren dat hij (of zij natuurlijk) weer een half jaar ouder is? Feest!

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

aan wintertijd wennen kind
Beeld: Pixabay

De overgang van zomer- naar wintertijd (de klok gaat een uur terug) kan er voor kinderen flink inhakken. Daarom een paar handige tips.

Opdat je kind niet al om 5 uur 's ochtends naast je bed staat.

 

Langzaam wennen

Probeer een paar dagen voordat de wintertijd ingaat de bedtijd van je kind elke dag met 5 à 10 minuten te verlengen. Je past op deze manier het slaapschema stukje bij beetje aan en zo wennen kinderen makkelijker aan het nieuwe ritme - en slapen ze misschien toch dat uurtje langer door. De maaltijden steeds een paar minuten uitstellen kan trouwens ook helpen.

 

Lekker donker

 

Kinderen worden vaak wakker omdat het licht wordt in de kamer, maar met goede gordijnen kun je het langer donker houden.

 

Lees ook
Zomertijd: hoe bereid je je kind erop voor? >

 

Hou het rustig

Ga tegen de avond niet nog allerlei (drukke) fratsen uithalen om je kind nog vermoeider te maken: hou het rustig, praat met een zachte stem en dim die lampen in de woon- en slaapkamer. Die hysterische kiekeboe-spelletjes kunnen morgen weer.

 

Iets langer in bed blijven

Is je kind oud genoeg, spreek dan samen af dat hij nog een tijdje rustig in bed blijft liggen als-ie vroeg wakker wordt. Laat 'm een boekje lezen, muziek luisteren of een simpel spelletje doen. Zo dendert je kind niet meteen de slaapkamer uit, maar hoeft hij ook niet meer verplicht z'n ogen dicht te doen - en jij pakt mooi nog wat extra slaap mee.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kinderboeken vreemd

Al heeft je kind vast geen idee, de dubbelzinnigheid van deze kinderboeken is zo opvallend dat jij ze liever in de kast laat staan.

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen...

 

Misschien was 'Kitty' beter geweest

 

Rillingen krijg je ervan

 

En wáárom zou je je kind dit precies willen leren?

 

Lees ook
6x fijne boeken van bestsellerauteur Mariëtte Middelbeek >

 

Een beetje flauw, wel grappig

 

Brrrr

 

Daar is-ie weer: Dick

 

Niet zo onschuldig als het lijkt

 

Ietwat ongelukkig gekozen...

 

Stalker George

 

En dan die tekening erbij...

 

Ook hier hadden de tekenaars vast iets anders bedoeld

Bron: Bored Panda
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >