COLUMN NYNKE: ‘Zo’n baljurk kleedt zo lekker af’

04.11.2015 11:49
nynke-de-jong Foto: Masha Bakker

Kek Mama-columnist Nynke de Jong tipt elke maand een serie of programma op tv waar je blij van wordt. 

“Oh upperclass Engeland in het begin van de vorige eeuw. De rijken resideerden in hun landhuizen zonder ook maar één dag te werken, en de liefde zat ’m vooral in smachtende brieven schrijven en dan maar hopen dat je vader de knakker in kwestie goedkeurde.

Wat een heerlijke wereld vol dienstmeisjes, jachtpartijen en baljurken. Ik zou er moeiteloos tussen passen, want ik ben heel goed in het schrijven van smachtende brieven en een baljurk kleedt zo lekker af.

Maar helaas, dit is de 21ste eeuw, en die tijd hebben we toch echt gehad. Dus kunnen wij allleen maar kijken naar Downton Abbey, waarin de deftige familie Crawley zich staande probeert te houden in een samenleving die razendsnel verandert. Denk: de opkomst van de arbeidersbeweging en het feminisme. Seizoen vijf staat dit najaar op Netflix, dus dat worden weer zalige herfstavonden waarbij je verplicht je kopje thee met de pink omhoog moet vasthouden.”

Nynke de Jong (31) is schrijfster, journaliste, columniste en presentatrice. Samen met haar vriend Tom heeft ze dochter Janne (3 maanden).