COLUMN NYNKE: “Voor je het weet kauw je de grand foulard aan flarden”

08.12.2015 15:48
Nynke de Jong Foto: Masha Bakker

Kek Mama-columnist Nynke de Jong tipt elke maand een serie of programma op tv waar je blij van wordt. 

 

Een goede detective heeft niet veel nodig: een lijk (tamelijk onmisbaar), een moordenaar, een paar mensen die de moord willen oplossen, een paar verdachten en een desolaat landschap, het liefst in Scandinavië of op het Engelse platteland.

Tel daarbij op: botsende karakters van de rechercheurs, wandelingen in verlaten fabriekshallen en een moordenaar die ieder moment weer kan toeslaan, en bam: voor je het weet kauw je van de spanning de grand foulard aan flarden.

The bridge is wat dat betreft een schot in de roos. Al twee seizoenen lang houden de ietwat aparte Saga en haar tegenpool Martin ons aan de buis gekluisterd, dapper vechtend tegen de criminaliteit in Zweden en Denemarken. Seizoen drie verschijnt deze maand op dvd, en wederom is er een lijk, deze keer in Malmö. Helaas is rechercheur Martin er niet meer bij – Saga zal het alleen moeten redden. Best lastig als je een tikkeltje autistisch bent. Een ding is zeker: dikke kans dat de grand foulard het opnieuw niet overleeft.

Nynke de Jong (31) is schrijfster, journaliste, columniste en presentatrice. Samen met haar vriend Tom heeft ze dochter Janne (3 maanden).

Klik hier om meer te lezen van onze columnist Nynke.