COLUMN NYNKE: Pretty little liars: ‘populair zijn is ook niet alles’

14.01.2016 11:42
Beeld: Masha Bakker Beeld: Masha Bakker

Kek Mama-columnist Nynke de Jong tipt elke maand een serie of programma op tv waar je blij van wordt. 

Misschien overbodig om te zeggen, maar ik ben nooit het coolste meisje van de klas geweest. Ik had kort haar, een bril en speelde trompet in de fanfare. Ik was heus niet eenzaam, maar ik was ook niet het meisje waar alle jongens op het schoolfeest mee wilden slowen.

Achteraf denk ik dat dit nog helemaal zo slecht niet was. Kijk maar naar Alison, het hoofdpersonage uit de serie Pretty little liars. Die is hartstikke populair, maar verdwijnt wel op onverklaarbare wijze, haar vriendinnen in verwarring achterlatend. Leeft ze nog? Is ze dood? En zo ja: wie heeft het dan gedaan?

Een tienerserie, maar ook voor volwassen vrouwen met een liefde voor roddel, achterklap, list, bedrog en intrige is het prima materiaal voor een druilerige januarizondag in je huispak op de bank. Ik noem maar wat. Seizoen 6 staat begin januari op Netflix, wat goed nieuws is voor de fans. Goed nieuws voor de leken: je hebt dus nog vijf seizoenen om te bekijken en te bedenken: populair zijn is ook niet alles.

Nynke de Jong (31) is schrijfster, journaliste, columniste en presentatrice. Samen met haar vriend Tom heeft ze dochter Janne (3 maanden).

Klik hier om meer te lezen van onze columnist Nynke.