Column Malu: ‘Kerst met een baby? Ik vond het loodzwaar’

27.12.2018 13:10
column-malu

Al maanden had Malu de feestoutfit van haar zoon gestreken en wel in de kast hangen. De allereerste kerst met een baby moest immers groots worden. Maar na twee dagen vol drukte, familiebezoekjes en kerstdiners is ze blij dat het erop zit.

Baby in schattige outfit, kerstmuziekje op en genoeg familieleden die zich om ons kind bekommerden zodat wij rustig konden genieten van de rollade: ik was iets te voorbarig wat betreft mijn eerste kerst als moeder. Want hoewel de rijkelijk gedekte tafel er oergezellig uitzag, was-ie allesbehalve praktisch. Helemaal toen ons grijpgrage kind van het ene op andere moment besloot dat hij alleen maar op schoot wilde en op maximaal volume schreeuwde zodra hij z’n zin niet kreeg.

 

‘Het eind is zoek’

Goed en kwaad als het ging, probeerde ik aan de gezelligheid mee te doen, maar terwijl ik tussendoor haastig een frietje naar binnen schoof, had ik in vijf minuten al het complete tafelservies inclusief tafelkleed uit Macks handen getrokken. Toen hij vervolgens ook nog doorhad dat mijn glimmende oorringen fantastisch zijn om aan te trekken, je servetten prima in je mond kunt stoppen en hij precies dát glas wilde dat mama vast had, was het einde zoek. Je snapt: na het voorgerecht stond ik op – volgend jaar geen uitgebreid diner voor ons.

 

Lees ook
9x de mooiste bestemmingen om Kerstmis te vieren >

 

‘Niet in z’n hum’

Begrijp me niet verkeerd; ik vond het heerlijk om omringd te zijn door familie en vrienden, ik doe niets liever. Maar twee dagen (drie als je ook kerstavond meetelt) drukte, laat slapen en veel heen en weer gereis was voor ons volwassenen al pittig, laat staan voor een kind van nog geen jaar. Dat Mack geregeld niet in z’n hum was en twee nachten onrustig sliep door alle indrukken, vond ik dan ook niet zo gek. 

 

‘Lekker rustig aan’

Zodra Mack oud genoeg is om gezellig met z’n neefjes en nichtjes te spelen en ook zélf plezier haalt uit die drukte, pakken we weer uit met kerst. Maar tot die tijd doen we het lekker rustig aan.

 

Malu Pesulima is webredacteur bij Kek Mama en woont samen met Romano. Zoon Mack is inmiddels zeven maanden oud.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >