Barbara wilde een meisje en liet zich daarvoor behandelen: ‘Het is een enorm taboe’

06.01.2020 10:22
barbara-wilde-een-meisje

Het was Barbara’s grootste wens om moeder te worden van een meisje. Dus toen bleek ze alleen jongens kreeg, baalde ze. “Het voelde als een belediging als iemand mij jongensmama noemde”, zegt ze in een openhartig interview met RTL Nieuws.

‘Ik schaamde me’

‘Je kinderen zijn kerngezond, dus wat maakt het geslacht nou uit?’, vonden veel mensen toen Barbara vertelde dat ze hoopte op een meisje: “Maar als ik mezelf zag als moeder, dacht ik altijd al aan meisjes: nageltjes lakken, haartjes kammen, meisjesspeelgoed en roze. Ik ben geen moeder die het leuk vindt om dagenlang hoge Duplo-torens te bouwen.” Ze vervolgt: “Als iemand vroeg: ‘wat krijg je?’ Dan schaamde ik me bijna dat ik alleen jongens kan maken.”

 

Lees ook
Dit stel houdt geslacht baby al 17 maanden geheim: ‘Ons kind mag zelf kiezen wat het wordt’ >

 

Behandeling

Na een gesprek met een psycholoog nam de moeder het heft in eigen hand: ze ging op onderzoek uit en las over een behandeling in het buitenland, waar je zelf het geslacht van je ongeboren kind kunt bepalen. Voor Barbara een uitkomst. “Mijn vriend had het er heel moeilijk mee: hij schaamde zich er echt voor. Hij heeft zelfs ooit gezegd dat hij misschien niet samen wilde zijn met een vrouw die zo in het leven staat.” Toch wist Barbara hem te overtuigen en samen reisden ze af naar de kliniek. 

Lees de rest van het interview op RTLnieuws.nl.

 

Meer persoonlijke verhalen lezen? Volg Kek Mama op Facebook