Dit stel houdt geslacht baby al zeventien maanden geheim: ‘Ons kind mag zelf kiezen wat het wordt’

19.09.2019 02:00
stel-houdt-geslacht-baby-geheim

Geen gender reveal party, maar ook geen roze of blauwe muisjes na de geboorte: de Engelse Hobbit Humphrey (38) en Jake England-Johns (35) houden het geslacht van hun baby Anoush al zeventien maanden geheim.

“We willen ons kind de kans geven om zich zelfstandig als meisje of jongen te ontwikkelen”, zeggen ze tegen BBC.

 

Poppen en auto’s

Zelfs de grootouders (op één oma na – zij moest tijdens het oppassen een luier verschonen) weten niet of hun kleinkind een jongen of een meisje is. De ene dag draagt Anoush stoere kleding, terwijl het de volgende dag in een jurkje loopt. Ook speelt ze met poppen én met auto’s. Hobbit: “Het is aan ons kind om te kiezen waarmee het speelt, het is een heerlijke baby en dat is het belangrijkste.”

 

Lees ook
Fotoserie: breken met ouderwetse genderregels? Zo doe je dat >

 

Genderneutraal

“Bijna iedereen wil weten wat Anoush is. Dat we hem of haar genderneutraal opvoeden gaat er bij velen niet in”, vervolgt de moeder. “Maar we houden voet bij stuk, want het is zijn of haar leven. Niet dat van de veroordelende buitenwereld.”

 

‘Oud genoeg’

Het stel weet niet hoelang ze hun zoon of dochter ‘het’ of ‘hen’ blijven noemen, maar als hun kind ‘oud genoeg’ is, brengen ze het naar buiten. En tot die tijd mag Anoush lekker zelf beslissen.

Bron: AD / BBC

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >