Baby alleen in de auto laten tijdens het tanken? Dit vinden jullie ervan

08.05.2024 09:14
tanken Beeld: Shutterstock

Dat het ouderschap uitdagend is hoeven we je niet te vertellen. Er is geen handboek en er is geen one size fits all. Logisch dus dat je soms met vragen en dilemma’s zit. Zo vroeg Yvette zich af of ze haar baby alleen kon laten tijdens het tanken, en daar hadden jullie wel een antwoord op.

Marissa begrijpt Yvette wel: “Ik doe het niet en daarom laat ik mijn partner tanken of als we samen zijn.”

Ellen begrijpt het niet: “Je baby niet alleen laten bij het tanken?? Omdat?”

Clarinda vindt het een beetje overdreven: “Nou sorry maar ik haal ze er echt niet uit voor die twee min. We kunnen het ook overdrijven.”

Janneke ook: “Jeetje nu wordt het wel een beetje overdreven paranoïde hoor! Je blijft toch geen kwartier weg. En je kan je auto altijd zien als je binnen staat. En auto’s staan bij het tankstation bijna altijd in de schaduw.”

Anneke deelt een tip: “Je hebt ook tankstations waarbij je gelijk kan betalen bij de pomp, die gebruikte ik altijd als ik met de kleintjes op stap ging. Ze zijn nu 5 en 3, ze zitten zeker wel in de auto als ik ga tanken. Weet je hoeveel spullen ze bij de tankshop hebben die mijn kinderen willen hebben?

Laura heeft haar eigen theorie: “Gevaarlijker om die losgeslagen apen hij een pomp uit de auto te halen. Nee hoor, auto op slot en gaan.”

Nanja denkt aan de schaarse tijd: “Je bent al langer bezig om je kind uit de auto te krijgen dan dat dat hele afrekenen kost. Dus gewoon lekker in de auto laten, raampje op een kier.”

Rowey is van gedachten veranderd: “Dat vroeg ik me ook af. Met een tweeling als alleenstaande was het antwoord heel snel: vanaf nu wel.”

Saartje: “Waar kan de baby dan veilig(er) heen? Tijdens het tanken kijk je toch gewoon door het raam naar jouw baby’tje? In de zomer met een kiertje open natuurlijk. ;)”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.