‘Avontuurlijke dates bleken de redding van mijn huwelijk’

12.07.2022 14:39
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

De Amerikaanse moeder Allison Kenien merkte dat van het eerder zo avontuurlijke leven van haar en haar partner na de komst van de kinderen weinig meer over was. Daar moest verandering in komen, en dus gingen ze weer op avontuur.

Toen ik mijn man 17 jaar geleden ontmoette, wist ik niks van zijn hobby’s. Zoals zoveel stellen hadden we raakvlakken wat betreft muziek, humor en films, maar ik kon me slecht inleven in zijn andere interesses. Zo hield hij van speedboten, terwijl ik meer van rustige vaartochtjes houd. Hij ging het liefst de hele winter skiën, terwijl ik me liever met dekentjes en een goed boek op de bank nestelde. En dan nog diepzeeduiken… ik ging niet eens zwemmen als het te diep was.

Jetski-avontuur

Toen we een paar maanden aan het daten waren, gingen we op bezoek bij familieleden met een huis aan een meer. Dat veranderde de boel.

Ik kwam daar aan met mijn bikini en een stapel tijdschriften, klaar om de hele dag in de zon te zitten en wijn te drinken. En dat is ook precies wat ik deed, terwijl mijn vriend druk in de weer was met zijn jetski. Hij vroeg of ik meewilde voor een ritje. Ik vond het spannend, want ik had nog nooit eerder op zo’n ding gezeten, maar gaf toch toe. We gleden langs het meer met de koele wind. in mijn haar. Ik ontdekte dat jetskiën veel leuker was dan in de zon liggen, en dus vroeg ik me af: wat mis ik nog meer?! De jetski bleek nog maar het begin.

Alles proberen

In de volgende tien jaar moedigde hij me aan om van alles te proberen: snowboarden, waterskiën, wielrennen… Toen we kinderen kregen werd onze enige activiteit ‘vader en moeder zijn’. De avontuurlijke uitstapjes werden steeds zeldzamer en de snelle uit-eten-dates voelden nooit als genoeg tijd samen. Ik miste onze tijd samen, het avontuur.

Dus toen we eindelijk een winteruitje naar een ski-gebied planden voor ons samen, besloot ik groot uit te pakken. Mijn man had het gebied als tiener al eens bezocht, en had me al enthousiast verteld over de Olympische bobsleebaan. Dus besloot ik dat we daar prima samen vanaf konden gaan. Ik ben zelf geen enorme sensatiezoeker, dus om dit uit mezelf te regelen was een flinke stap.

Adrenaline-kick

De adrenaline-kick die het bobslee-avontuur ons gaf hield het hele tripje aan. We waren dolblij om iedereen te vertellen over onze knotsgekke rit en besloten meteen dat mijn man me altijd zal blijven aanmoedigen deze gekke dingen te doen.

Sinds die tijd golfen en skiën we veel. Hopelijk gaan we binnenkort weer wat avontuurlijkers proberen. Ik zal mezelf er altijd toe zetten om te proberen wat hij graag wil doen (goddank heeft hij al toegegeven dat hij nooit wil parachutespringen).

Ik weet in ieder geval dat ik me met deze man nooit zal vervelen en ik kijk ontzettend uit naar ons volgende avontuur.

Bron: Scarymommy.nl

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:
*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden
Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.