‘Autorijden met kinderen op de achterbank? Ik ben het spuugzat’

22.09.2022 15:07
tanken Beeld: Shutterstock

Ruzie tussen broer en zus, een krijsende baby, autostoeltjes die niet meewerken: autorijden met kinderen achterin is geen ontspannen activiteit. En dan moet je tussen de chaos door óók nog op het verkeer letten. Reden genoeg voor Samm Davidson om er een bloedhekel aan te hebben.d

Ze overweegt zelfs om de auto voortaan te laten staan.

Stem verheffen

Haar bijna tweejarige dreumes zit nog niet in de autostoel of de ellende begint al. “Mijn andere kinderen van negen, zeven en vier vechten om de beste plek in de auto. Die bestaat helemaal niet, maar het gaat erom dat ze precies dezelfde plek willen als hun broer of zus. Binnen een paar seconden moet ik ze uit elkaar halen en mijn stem verheffen.” Je begrijpt: niet echt een rustig begin van je dag.

Altijd chaos

Een autorit met één kind op de achterbank is nog te overzien, maar vier kinderen? Dat zorgt bij Samm altijd voor chaos. “Ik haat de auto. Het grootste probleem? Ruzie tussen de kinderen. Alleen al andermans ademhaling kan de boel doen ontploffen.” Oh, en muziek aanzetten die iedereen leuk vindt, is volgens Samm helemaal een onmogelijke opgave. “En dan is er nog een dreumes, die continu mijn naam schreeuwt, ongeveer zevenduizend keer per autorit.”

Lees ook: Lange autorit met je kind voor de boeg? Deze tips slepen je erdoorheen

Een fase

Samm heeft al het een en ander geprobeerd om de boel te sussen: spelletjes, podcasts, snacks, verschillende stoelindelingen. Helaas, niets helpt. Ze overwoog zelfs even om de auto voortaan te laten staan, maar de afstanden die ze rijdt zijn te lang om te lopen of te fietsen. “Misschien moet ik iedereen in de auto een taak geven, zodat ze minder met elkaar bezig zijn. En ik moet vooral blijven herhalen dat ook dit een fase is.”

Bron: Scary Mommy

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.