Ook bij de jolige actrice Anne-Marie Jung (41) stroomt het weleens over. “Dan denk ik: kak, ik heb geen zin vandaag.”

Nog geen vijf minuten op de bank in het Haagse café-restaurant Cortenaer of ze heeft al twee complimenten binnen over haar knalgroene glitterlaarsjes. “De zwaartekracht kun je niet tegenhouden als je ouder wordt”, zegt ze, “maar het is wel zo leuk om gezellig gekleed door het leven te gaan. Laatst hoorde ik iemand zeggen: ‘Daar ben ik te oud voor.’ Toen dacht ik: wanneer zal ik ooit zulke dingen gaan zeggen?”
 

'Het was mijn geheim'

Een feest vindt ze het, om zichzelf leuk aan te kleden, elke dag weer. Mode en make-up: ze heeft het altijd heerlijk gevonden. Op haar tiende zette ze haar wimpers aan met zwartepietenschmink en ze wilde door de grond zakken toen de gymjuf riep dat haar mascara was uitgelopen nadat ze van de bok was gekukeld. “Het was mijn geheim, dat ik er ineens heel knap uitzag en niemand wist waardoor.”
 

'Dat is echt iets voor mijn kind'

Als klein meisje was ze al in de ban van toneelspelen. In haar jeugd was er naast ballet of hockey niet veel bijzonders te doen voor kinderen. Zodra haar moeder hoorde dat de eerste jeugdtheaterschool werd geopend, zei ze: dat is echt iets voor mijn kind. Op haar twaalfde speelde Anne-Marie in een musical van het Rotterdamse Jeugdtheater Hofplein, op haar negentiende ging ze naar de kleinkunstacademie. “Ik had het aan mijn reet hangen. Ik zie de geschiedenis zich herhalen bij Sue. Hoe ze contact zoekt, grapjes maakt, met iedereen kletst. En dat theatrale, die timing. Het moet raar lopen als ze niet ook iets met theater gaat doen.”
 

Jij bent het

Burt. Acteur, decorbouwer, manusje van alles, verzamelt vintage en design. De man van wie ze meteen wist: jij bent het. Ze ontmoetten elkaar twaalf jaar geleden in restaurant In de Waag op de Amsterdamse Nieuwmarkt. Anne-Marie had daar een gesprek met een producent over een nieuwe pilot. Ze was klaar en wilde net weggaan toen Burt binnenkwam. Droog: “Hij is superknap.” Ze bleven hangen tot ze door het personeel op de schouder werden getikt. Het was sluitingstijd. Toen hadden ze al over van alles en nog wat gepraat, zelfs over kinderen.
 

'Ik heb de man van mijn leven gezien'

Toen ze het restaurant verlieten, was de wereld wit. “De sneeuw kraakte onder onze voeten, het was stil op straat, zo romantisch.” Hij reed weg, raakte twee hoeken verder in een slip en dacht: als ik nu doodga, heb ik in ieder geval de leukste vrouw van de wereld ontmoet. Anne-Marie belde meteen haar beste vriend: ‘Ik heb de man van mijn leven gezien.’ Burt heeft precies de goede melange van humor en bravoure. Anne-Marie: “Ik hou van jongens met bubbly personalities. Met Burt is het nooit saai. Hij heeft pit, daagt me uit – het is altijd lachen met hem.”
 

Reuring

Ze noemt zichzelf een zigeuner die gewend is overal neer te strijken en het gezellig te maken. Ze houdt van reuring, van feestjes met vrienden en familie. Altijd kletsen, lekker eten, hard praten. Sleur kent ze niet. “Als mensen vragen of ik die en die Netflix-serie heb gezien, is het antwoord altijd nee. Elke avond is anders. De ene keer zit ik in een of andere opruimtrip, de avond erop zijn we op bezoek bij vrienden of sta ik op de planken. Ik zit ’s avonds niet op de bank, ik stort me overal in. Ik wil altijd verrijkt worden, iets meemaken, iets doen.”

Het hele interview staat in Kek Mama 12-2017.

 

 

 

BN'er-moeders op Instagram

Van stedentrips tot klussen: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Prachtige foto


Het gouden uurtje meepakken


Wandelen met papa

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trots aan de wandel met papa 💙 #inlove #dadandson #otis @jonkarthaus #perfectsaturday

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Ah, daar is de make up

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oooow ok.... daar is mijn Make Up! #trendsetter #wenkies

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) opLees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 


Aan het klussen

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klussen klussen klussen💪🏻🙌🏻 #familiehuis #verbouwen

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


Nieuw familielid

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Verliefd! 🖤🐾🖤 @luckysmit1

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1) op


Genieten in New York

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onwijs aan het genieten in NY! The big 🍏 Samen met m’n lieve zus @jettekevanlexmond

Een bericht gedeeld door Lieke van Lexmond (@liekevanlexmond) op


En softijs in Tokio

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Softijs in Japan is niet gewoon🍦Zoals met alles in dit land masteren ze alles tot in perfectie. De baguette is hier beter dan in Frankrijk, de pizza beter in Italië en de vis bij de supermarkt verser dan bij onze viswinkel. Dit ijsje is van rauwe melk gemaakt maar ze hebben ook smaken zoals cheesecake. De smaak en structuur is off the ying yang. Ik heb hier softijs gegeten met 35% vet wat het zou moeten classificeren als slagroom. Het soms bijna stressvol hoeveel goed eten er is. Je kan nooit alles eten🤦🏻‍♀️ Maar ik zal proberen zoveel mogelijk te eten en te laten zien aan je. Binnenkort op @24kitchen_nl 😘 #japan #softserve #cheesecake #milk #tokyo #icecream

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

column-malu
Beeld: Marco Kolanus

De kinderarts van het consultatiebureau vindt dat Mack qua spierkracht achterloopt ten opzichte van andere baby’s, maar als ze ons vervolgens naar de fysio doorverwijst, blijkt er niets met ‘m aan de hand…

Ik schrik me kapot als we op het consultatiebureau een brief vol ingewikkelde Latijnse benamingen in onze handen gedrukt krijgen. “Extra oefeningen heeft-ie echt nodig hoor”, zegt de arts. “Dat nekje wiebelt mij te veel. En trouwens, vanuit liggende positie neemt hij z’n hoofd nog niet mee en dat zou hij wel al moeten kunnen.” Mijn vraag of dit niet te maken heeft met het feit dat Mack met 37 weken geboren is, wuift ze vluchtig weg.

 

Goed, fysio. ‘Kan vast geen kwaad’, denk ik maar zodra we weglopen.

 

'Te lage spierspanning'

Eenmaal thuis kom ik er na wat speurwerk achter dat de niet-te-ontcijferen termen in de verwijsbrief zoveel betekenen als ‘slappe baby’ en ‘te lage spierspanning’. En toegegeven: ik hoef nog net niet aan de zuurstof. Mankeert hij nu iets ernstigs? Moeten we hem dagelijks uitputten met lastige oefeningen? En wat nu als hij op z’n eerste verjaardag nog niet zelfstandig kan zitten? Gelukkig heb ik een vriend die, ook al zou ons complete appartementencomplex in de hens vliegen, de kalmte bewaart: hij stelt me gerust en maakt een afspraak met een fysiotherapeut in de buurt.

 

Vakantiefoto's op Facebook

Een paar dagen later zitten we met Mack bij Eline. Ze stelt zich voor, vertelt wat ze doet, waar ze vandaan komt (wat ik overigens al lang weet, want een uur eerder bladerde ik nog door haar vakantiefoto’s op Facebook - ik móet immers weten wie er aan de ledematen van m’n kind gaat sjorren…) en legt Mack op de behandeltafel. Na nog geen drie minuten stelt ze ons gerust: “Geen zorgen, ik zie niets geks bij ‘m. Hij doet het prima.”

 

Lees ook
Alles wat je wilt weten over de bezoekjes aan het consultatiebureau >

 

'Geef 'm de tijd'

Hoor ik dit nu goed? Niets geks? Prima? En waar kwam dat ‘slappe baby’- en ‘lage spierspanning’-verhaal dan vandaan? Eline legt uit: “Je moet Mack even de tijd geven om te doen wat je van ‘m vraagt en die tijd hebben ze op het consultatiebureau nu eenmaal niet. Na één keer tillen denken ze misschien dat-ie het niet kan, maar kijk: hij tilt z’n hoofd gewoon op hoor, zonder hulp.”

 

Bezorgd voor niets

Vriend knikt tevreden en ik haal opgelucht adem. En als Eline vervolgens oppert een brief naar het consultatiebureau te sturen met daarin háár bevindingen, kan mijn dag helemaal niet meer stuk. Zie je wel: dagenlang bezorgd voor niets. Maar goed, ook daar ben je moeder voor…

 

Malu Pesulima is webredacteur bij Kek Mama en woont samen met Romano. Zoon Mack is inmiddels bijna vijf maanden oud.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >