Fleur heeft een kikkerfobie: ‘Als ik een kikker of pad zie, kan ik wel huilen’

28.09.2022 13:47
hond spook

Wanneer Fleur een kikker ziet rent ze het liefste snel de andere kant op. Gelukkig snappen haar kinderen, naast een paar grappen, dat haar kikkerfobie hartstikke serieus is.

Fleur (42), moeder van twee dochters van 11 en 7:

“Als kind sprong er op zeilkamp een kikker op mijn luchtbed. Sindsdien ben ik panisch voor die beesten. Als ik een kikker of pad zie, kan ik wel huilen. Mijn vader was bioloog en lachte me uit. Hij weigerde speciaal naar huis te komen als de kat weer eens een halfdode pad in huis had gedropt. Eén keer heb ik mezelf vanwege een kikker in de badkamer opgesloten. Mijn vriend moest uit zijn werk komen om me te redden.

Lees ook – ‘Mijn dochter weigerde de hele vakantie te plassen, omdat er een spin zat’ >

Hand-in-hand

Inmiddels doen de kinderen dat, gelukkig hebben zij geen kikkerfobie. Ze vinden een bange mama grappig, maar waarschuwen me wel. Tijdens een vakantie in Denemarken gingen we ’s avonds nog even naar het strand. Op de terugweg zaten er ineens honderd kikkers op het duinpad. Mijn dochters hebben me toen aan de hand naar de auto geloodst.

Kikkers in de tuin

Op de dag dat we de sleutel van ons huis kregen, ontdekte ik dat de sloot vol kikkers zat. Ik voelde me zo stom dat we nou net een huis aan het water hadden gekocht. Gelukkig valt het mee, maar tijdens een storm springen ze vaak in onze tuin en blijf ik binnen.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.