tips-beste-hotelkamer

Of je nu wilt backpacken, met je gezin naar een all inclusive resort gaat of je koffers pakt voor een citytrip, met deze tips van reiszoekmachine Skyscanner scoor je altijd de beste hotelkamer voor de beste prijs.

Wees loyaal

Hotels doen er vaak alles aan om gasten terug te laten komen, vandaar de loyaliteitsprogramma’s. Sluit je altijd aan bij deze puntenspaarprogramma’s als je veel in hotels verblijft en houd je persoonlijke kaart bij de hand als je incheckt: je zult verbaasd zijn over hoe snel je punten spaart en korting of extra’s cadeau krijgt.

 

Bekijk alle voordelen

Heeft jouw ultieme hotel een zwembad of Michelinsterrenrestaurant? Laat geen deal aan je neus voorbijgaan omdat je gefocust bent op dat ene onderdeel. Dat mooie boutique hotel in Barcelona heeft misschien geen waardig zwembad, maar als de zee aan je voeten ligt, waar hebben we het dan over?

 

Wees vriendelijk voor het hotelpersoneel

Je hoeft het kamermeisje heus geen euro’s toe te stoppen als ze de kamer komt schoonmaken, maar vriendelijk zijn betaalt zich altijd uit in iets extra’s. Gewoon een leuk praatje met de hotelmedewerkers, bijvoorbeeld. Sommige gasten beweren dat cash geld hetzelfde doet, maar Skyscanner gaat liever uit van vriendelijkheid en respect.

 

Lees ook
Je kind in de hotelkamer laten als jullie gaan eten: doen of niet? >

 

Houd rekening met pieken

Hoteldeals vinden begint met de juiste timing. Over het algemeen zullen hotels in het stadscentrum (vooral wanneer er veel zakenreizigers overnachten) goedkoper zijn in de weekenden, terwijl het gemiddelde countryhousehotel de tarieven door-de-week behoorlijk zal verhogen. Dus schrijf niet per definitie dat vijfsterrenhotel in de Engelse Cotswolds af, vooral niet als je tussen dinsdag en donderdag reist. Plan je een citytrip in het weekend, overweeg dan te overnachten in een hotel in de buurt van zakelijke wijken.

 

Stel je flexibel op bij een hotelboeking

Als je een upgrade wilt, richt dan niet alle pijlen op een bepaalde kamertype en stel je flexibel op. Als het hotelpersoneel je vertelt dat een upgrade naar een kamer met subliem oceaanzicht mogelijk is, grijp dit dan met beide handen aan. Als zij je aangeven dat een grotere kamer niet beschikbaar is, maar dat ze je wel een kamer kunnen aanbieden met toegang tot de Executive Lounge: meteen doen.

 

Plan vooruit en boek vroeg

De gasten die de beste hoteltarieven weten te bemachtigen zijn vaak de meest georganiseerde types. Nadat je de hotelkamer hebt geboekt, bel je het hotel even met de vraag hoe ze je kunnen helpen met een upgrade of een net iets betere kamer. De kans dat je het voor elkaar krijgt is groter als je ruim van tevoren je verzoek neerlegt. Tip: schrijf de naam op van de hotelmedewerker met wie je hebt gesproken - werkt altijd goed als je hem of haar bij aankomst noemt en als je nog andere vragen hebt.

 

Geef negatieve én positieve feedback

Geïrriteerd omdat je kamer muf ruikt of een luidruchtige lift je wakker heeft gehouden? Zeg het vooral. Iedere nette en weldenkende hoteleigenaar zal er alles aan doen om het op te lossen en het jou als gast naar de zin te maken. Ook positieve feedback is welkom. Als je onder de indruk bent van de kamer, de service of het ontbijt, noem het. Het werkt immers twee kanten op.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

7x waterspelletjes kinderen
Beeld: Unsplash

Lege frisdrankflessen, een zakje ballonnen en wat plastic bekertjes: met deze 7 waterspelletjes voor kinderen kan de pret beginnen (en leun jij - op veilige afstand - lekker achterover in je tuinstoel).

Op een rij

Geef je kinderen en hun vriendjes een plastic bekertje en zet ze in een rij achter elkaar. De eerste giet een bekertje met water over zijn hoofd leeg (zonder achterom te kijken!) en het kind daarachter moet het water opvangen. Hoeveel blijft er over voor de laatste in de rij?

 

Speelgoedauto

Trek twee lijnen in je tuin of op straat: de start en finish. Zet op de eerste een paar speelgoedautootjes neer en geef je kinderen een waterpistool. Drie, twee, een… en spuiten maar. Wie als eerste zijn autootje over de finish krijgt, is de winnaar. Handig: zet een grote emmer water neer zodat de waterpistolen bijgevuld kunnen worden.
 

Lees ook
6x de leukste uitjes als je kind een echte waterrat is >


Flessenvoetbal

Niets leuker dan een potje ballen: laat de kinderen in een cirkel of tegenover elkaar staan met voor hun voeten een met water gevulde plastic fles. Met een voetbal moeten ze proberen elkaars fles om te gooien terwijl ze die van zichzelf beschermen. Enne… laat de doppen achterwege, maar dat had je natuurlijk wel begrepen.Bowlen

Leuke variant op het voetbal: maak je eigen bowlingbaan door de met water gevulde flessen in een driehoek bij elkaar te zetten. De kinderen gooien of rollen de bal over de baan: wie scoort als eerste een strike?

 

Waterballonnen

Een gouwe ouwe: vul enkele ballonnen met water en span een lijn in de tuin. Hang de ballonnen goed vast en laat de kinderen de ballonnen om de beurt kapotslaan met een stok. Pret gegarandeerd. Nog leuker: met een waterpistool van een afstandje goed mikken tot de ballonnen knappen.

 

Restaurant

Verdeel de kinderen in twee teams: de obers en de restaurantgasten. Zet een paar stoelen en hoge obstakels neer als hindernissen en laat de obers met een dienblad met bekertjes water het parcours afleggen. Een lastige klus, want de gasten gooien ondertussen natte sponzen naar ze toe. De bekertjes verdwijnen aan het einde van het parcours in een lege emmer. Draai de rollen halverwege om: hebben de obers of gasten het meeste water overgebracht?

 

Glijbaan

Wat is er leuker dan je eigen waterglijbaan in de achtertuin? Leg een stuk zeil in het gras, sproei ‘m nat met water en gebruik wat zeep om het zeil glad te maken. De kinderen nemen een aanloopje en glijden maar! Let er wel op dat de baan goed nat blijft, dus zet één van de kinderen ernaast met de tuinslang (kun je zelf lekker blijven zonnen).
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

gamehallen kinderen
Beeld: Pexels

Gamehallen hadden voorheen niet het allerbeste imago (troosteloos, om een voorbeeld te noemen). Maar deze arcadehallen zijn écht heel leuk voor je kinderen - en stiekem ook voor jezelf.

1. Gamestate

In: Utrecht (maar er zit er ook eentje in Rotterdam en Kerkrade)

Vorig jaar werd-ie met veel bombarie in Utrecht geopend: Gamestate, de grootste gamehal van de Benelux, jawel! In deze retro gamehal spelen je kinderen (en jij) old school spelletjes als Mario Kart, Pacman en Donky Kong. Maar ook moderne games als Angry Bird en Candy Crush ontbreken niet. Deze arcadehal is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, die aan het eind van de dag ook nog eens een leuk prijsje mogen uitzoeken.

 


2. Funhouse

Kermisfananten kunnen hier hun hartje ophalen. Er zijn tal van attracties die je van de jaarlijkse kermis kent: ballen schieten, schuifautomaten en een draaimolen. Allemaal leuk en aardig, maar de videospellen mogen er ook zijn. Autoracen, dansen, schieten: alles kan. Net als rammen op de flipperkast - dat is zoiets als fietsen, je verleert het nooit.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

3. Bonami

In: Zwolle

Wil je naast lol maken en spelletjes spelen je kinderen iets van historisch besef bijbrengen? Dan vind je de perfecte combi in het Bonami Spelcomputer Museum. De museumcollectie telt computers in alle soorten en maten en begint in het jaar kruik (nou ja…) met floppy’s en de eerste pc. In de Arcadehal staan zo'n vijftig arcadekasten en flipperkasten. Leuk: met een groot deel van alle tentoongestelde items kan gewoon gespeeld worden. Van spelen op de eerste pong-computers tot de nieuwste snufjes: je vindt het hier.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: Dit zijn de leukste sprookjesparken in Nederland >

 

4. The Game Box

In: Almere

Klassiek meets modern in deze Flevolandse gamehal. Je kunt ouderwets een knuffel winnen voor je geliefde (of laten winnen) door loeihard op een boksbal te meppen. Je kids kunnen met simulatoren voor dinosaurussen vluchten in de wereld van Jurassic Park. Jullie kunnen weddenschappen afsluiten wie het snelste is in een autorace en samen dansen  met Dance Dance Revolution. Door te gamen verdienen jullie tickets, waarmee je prijzen kunt uitkiezen. Mop mop, gas d’r op!

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

5. Funland

In: Scheveningen

Zin in actie na een dagje strandhangen? Of laat het Hollandse weer jullie in de steek? Op de Scheveningse boulevard zit een van de bekendste gamehallen van Nederland: Funland. Je kinderen kunnen helemaal losgaan op nostalgische kermisattracties én de nieuwste arcade games. Airhockey, de Hoover of de DDR Dance Machine (dit is blijkbaar een rage uit Japan, niet het voormalige Oost-Duitsland): vervelen doen jullie je er geen moment, beloofd.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >