In samenwerking met Kek Mama

Achter deze (op het eerste gezicht) vrolijke fotoserie schuilt een aangrijpende boodschap

21.08.2018 17:32
fotoserie-aangrijpende-boodschap

Kinderen en honden zijn een gouden duo, blijkt wel uit deze mooie fotoserie. Toch vraagt World Animal Protection hiermee ook aandacht voor een aangrijpend probleem: hondsdolheid. 

Een virusinfectie die jaarlijks duizenden mensen- en miljoenen hondenlevens kost en met name in Azië en Afrika een groot probleem is.

 

Jong geleerd, is oud gedaan

In Nederland komt geen hondsdolheid meer voor, maar in grote delen van de wereld overlijden er jaarlijks bijna 60.000 mensen en miljoenen honden door. De dieren overlijden aan de ziekte zelf, maar worden ook massaal afgemaakt door mensen uit angst om besmet te raken met hondsdolheid. World Animal Protection wil hier een eind aan maken en zorgt ervoor dat de dieren de juiste vaccinaties krijgen. Ook leert de organisatie kinderen uit landen zoals Kenia, Thailand en Sierra Leone meer over het virus én hoe belangrijk het is om goed voor een hond te zorgen. Want iets wat hier in Nederland heel normaal is, is daar zeker niet vanzelfsprekend.

 

De toekomst

De jeugd is de toekomst. En alleen als kinderen uit andere werelddelen (net als in ons land) weten dat je niet bang hoeft te zijn voor honden, kan het probleem rondom hondsdolheid worden opgelost. Op sommige plekken gaat dat vertederend goed, zoals je kunt zien op de foto’s. Op andere plekken is er nog veel werk aan de winkel.

 

 

Wil jij helpen?

Door honden te vaccineren en steriliseren en voorlichting te geven aan inwoners, kunnen dierenlevens gered worden. Wil jij daarbij helpen? Al voor € 3 doneer je een vaccinatie tegen hondsdolheid.