9x gourmetstress met kerst

18.12.2017 12:17
gourmetstress Beeld: Getty

Vier op de vijf Nederlanders gourmetten met kerst, blijkt uit onderzoek. Wie dit jaar ook het stel weer uit de mottenballen haalt, herkent deze kwesties ongetwijfeld.

 1. Dat je de traditie natuurlijk niet wilt verbreken maar ook je plafond niet opnieuw wilt witten en daarom maar voorstelt om met z’n allen in een huisje te gaan zitten, maar daar heeft de rest van de familie helemaal geen zin in.
   
 2. Dat je de hele tijd de handjes van je kinderen veel te dicht bij het gourmetstel ziet komen, maar dat je niet het gedonder wilt van ze verbieden om het zelf te doen, aangezien dat wel een beetje het hele idee achter gourmetten is.
   
 3. Dat de helft van wat je eet te gaar is en de andere helft niet gaar genoeg.
   
 4. Dat je altijd veel te veel inslaat waardoor je na kerst nog drie dagen lang ministukjes vlees in een koekenpan staat te bakken.
   
 5. Dat precies de lekkerste dingen helemaal aan de andere kant van de tafel staan, waardoor je of de hele tijd over alles en iedereen heen moet buigen. Of niet en dan eet je wat recht voor je staat, maar dat is eigenlijk minder lekker en uiteindelijk eindig je met keuzestress, wat sowieso een bekend probleem is bij gourmetten.
   
 6. Dat de mensheid in twee groepen verdeeld blijkt te kunnen worden: de plaat-bakkers en zij die zweren bij het pannetje, en dat beide groepen de ander nooit zullen kunnen overtuigen.
   
 7. Dat je daadwerkelijk discussies voert welk stukje groente op de plaat van wie was, terwijl de tafel zo vol staat met groente dat je met gemak de buren nog kunt uitnodigen.
   
 8. Dat er altijd wel iemand bijna of helemaal over het snoer struikelt en dat het gourmetstel dan vervaarlijk richting randje tafel beweegt.
   
 9. Dat je er altijd aan het einde achterkomt dat je iets heel lekkers over het hoofd hebt gezien, maar dat je dan veel te vol zit om überhaupt nog iets te kunnen eten.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >