9 dieetsmoezen waarbij je kinderen erg goed van pas komen

18.01.2021 11:37
dieetsmoezen kinderen goed van pas komen

Probeer je onder het motto van nieuw jaar new me eindelijk af te rekenen met die laatste kilo’s, gooien je kinderen roet in het eten. Jammer hoor. Echt.

 1. Afvallen? Ik was het echt van plan hoor, maar ik zat laatst te denken en dacht: dan geef ik toch het slechte voorbeeld aan mijn kinderen. Ik bedoel: niet alles draait om uiterlijk, toch? Een kilootje meer of minder mag niet uitmaken. Straks kweken ze nog een eetprobleem.
   
 2. Daarbij: apart koken neemt echt teveel tijd in beslag. Ik moet meer boodschappen doen, gebruik meer pannen (dus meer afwas) en man, de perfecte quinoa koken is toch een soort rocket sience. Die tijd kan ik beter besteden aan een potje Twister met het gezin.
   
 3. Wat? M’n kinderen dan maar geen pasta of aardappelen meer voorschotelen? Nee, dat kan ik ze niet aandoen. Trouwens: ze hebben die voedingsstoffen echt nodig. Heb ik gelezen.
   
 4. En kijk, af en toe een glas mierzoete cola heb ik gewoon nodig. Ik ben niet te genieten als ik geen suiker voor handen heb: ik word draaierig, chagrijnig en ik beland in een soort van eh, ja hoe noem je dat: negatieve spiraal. De man krijgt de wind van voren en de kinderen kunnen niets meer goed doen. Zielig joh!
   
 5. Shakes? Ja aan gezonde shakes zou ik wel kunnen begi… Oh nee, onmogelijk. Ja sorry hoor, maar de jongste vraagt in de ochtend zóveel aandacht en ik móet ‘m blijven optillen. En dat terwijl ik het brood voor de oudste klaarmaak én de afwas van de avond ervoor doe. Nee. Als ik dan ook nog met zo’n shake-beker moet gaan hannessen wordt het echt een ramp. 
   
 6. Ik moet overigens ook gewoon accepteren dat die stevige benen nu eenmaal in de familie zitten. Ik zie het bij de oudste nu al: allemachtig daar zit me toch een bonk spier in!
   
 7. Ik wilde trouwens wel bijna een abonnement op de sportschool nemen. Maar zeg nu zelf: én de boodschappen, én als politieagent achter je dreumes aanrennen én stofzuigen én de was doen? Hoeveel calorieën verbrand je daar niet mee? Ik ga het gelijk even opzoeken.
   
 8. Oh, en ik loop drie keer per dag een flink rondje met de hond. We hebben die trouwe viervoeter genomen voor de kinderen: schijnt goed te zijn voor hun sociale ontwikkeling. Maar ja, dat beestje laat zichzelf niet uit hè?
   
 9. Herinneringen, daar draait het allemaal om. Koekjes bij de thee als de kinderen thuiskomen. Wie zegt er nou: “Vroeger was het zo gezellig, dan dronken we thee en at mijn moeder een komkommer.” Dus ja, alles voor de kinderen, hè.

 

 

Meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >