5x zo maak je op vakantie met je gezin ook tijd voor jezelf

16.07.2017 12:42
Beeld: Getty Beeld: Getty

Op vakantie gaan is heerlijk. Eindelijk tijd om bij te komen, dat ene boek uit te lezen en lang in de zon te liggen. Maar wacht eens even…je gezin is ook nog mee.

Natuurlijk is het supergezellig om met het hele gezin op vakantie te gaan, maar voor je het weet heb je na drie weken nog steeds geen letter van je boek gelezen. Daarom: vijf tips voor me-time tijdens je gezinsvakantie.

 

1. Verboden te storen

Spreek af dat je om de beurt een hele ochtend vrij hebt. Tot half twaalf mag niemand je storen. Dus kun je heerlijk uitslapen. Of vroeg opstaan om een wandeling te maken. Of met een boek aan het zwembad liggen. Mag je helemaal zelf weten, want de ochtend is voor jou. Verboden voor "Mamaaaaa"-roepers.

 

2. Alleen uit eten

Tuurlijk, je moet er geld voor hebben en het voelt de eerste keer misschien wat ongemakkelijk, maar alleen uit eten gaan is heerlijk. Bestel wat je wil, ook als dat iets is waar je kinderen normaal van gaan gillen. Eet het in alle rust op, drink er een glas (of een paar glazen) wijn bij en vergeet vooral niet om een toetje te nemen. Dat je met niemand hoeft te delen. 

 

3. Nu ga je wel hardlopen

Al maanden voor de vakantie zei je dat je nu echt ging hardlopen, maar ja, het regende steeds, of er moest weer iemand naar zwemles, streetdance of een partijtje, je was moe van je werk en, en, en… Ach, laten we maar eerlijk zijn: je had gewoon geen zin. Nu zijn er geen excuses meer. Sta extra vroeg op om voor de hitte begint een heerlijk rondje door de mooie omgeving te rennen. Kun je bij terugkomst meteen aanschuiven bij het ontbijt.

 

4. Thuis blijven als je gezin weggaat

Deze vergt wat onderhandeling en het zit er dik in dat jij ook een dagje alleen met de kinderen op pad moet, maar wat is het heerlijk om gewoon een dagje niet mee te doen. Terwijl je gezin over de plaatselijke markt wandelt of in een waterpark is, doe jij een dag even he-le-maal niets. Boek, bedje, kortom: prima dag.

 

5. In je eentje boodschappen doen, koffie erachteraan

"Lief, blijf jij maar lekker hier, dan doe ik de boodschappen wel." Razendsnel door de supermarkt, alles pakken wat je nodig hebt en daarna in één rechte lijn door naar het dichtstbijzijnde terras. Sms'je naar het thuisfront: "Je zal niet geloven hoe druk het is in de supermarkt, dit duurt nog wel even". En doe jou nog maar een frappuchino.