5x tips om je tuin in één middag op te knappen

14.05.2020 21:36
tips_opknappen_tuin

Je tuin door een professional laten opknappen, kan flink in de papieren lopen. Des te fijner (en nog leuker ook) om zelf aan het tuinieren te slaan – helemaal met het mooie weer op komst.

Deze tips helpen je erbij. 
 

Tik tweedehands houten tuinmeubelen op de kop

En steek ze in een nieuw jasje. Hoe? 

  1. Verwijder hardnekkig vuil met ontgrijzer en een spons. Bestel de ontgrijzer van HG hier
  2. Schuur de oppervlakte van het tuinmeubel met een schuurspons en vergeet deze niet af en toe om te spoelen. Bestel de schuurspons hier
  3. Spoel de meubels af met water en laat de boel drogen.
  4. Nu kun je de tuinmeubelen schuren met een schuurmachine. Begin met een korrel van p80 en eindig met een korrel van p120. Bestel de schuurmachine hier
  5. Vervolgens stof je het oppervlakte af en kun je het meubel in de olie (of in een lekker kleurtje) zetten. Bestel de olie hier
     

Reinig je tegels

Gebruik een hogedrukreiniger (deze is ideaal) en je ziet een wereld van verschil. Tip: zet die net opgeknapte meubelen even binnen, voordat ze onder de modder zitten.
 

Lees ook
Dít zijn de leukste trampolines voor kinderen >

 

Geef je schutting een likje verf of beits

Kost een paar uur, maar echt: je hekwerk lijkt als nieuw. Bestel hier de beits
 

Ga voor een XXL-loungeset

Of in elk geval een met een voetenbankje. Want ja, met je benen omhoog smaakt die wijn toch wat beter. Hier zit ongetwijfeld een mooi exemplaar voor je bij.

 

Maak het gezellig

En dat hoeft heus niet ingewikkeld te zijn. Hang lampionnetjes op, zet kaarsjes neer, ga voor een fakkel op zonne-energie, steek vliegende vlinders in de grond, vervang dode planten voor nieuwe, gooi wat gekleurde kussens op je loungeset en als je echt wilt uitpakken, hang dan een sfeervolle tuinposter op. Wedden dat je je tuin deze zomer niet meer uit komt?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem nu een abonnement op Kek Mama en profiteer van een geweldige aanbieding: 8 nummers én een Studio Noos-tas voor maar € 49,95!