Beeld: Getty
Beeld: Getty

Tandpastavlekken op de spiegel, vuile voegen of een toilet dat niet zo fris meer ruikt: je badkamer kan nogal een schoonmaakklus zijn als je een gezin hebt. Gelukkig hebben wij vijf loeihandige tips waarmee je badkamer in mum van tijd weer blinkt.

1. Voegen

Door vuil kunnen je voegen – die ooit spierwit waren – verkleuren. Het goede nieuws: je maakt ze hartstikke makkelijk weer schoon. Kwestie van bleek en soda mengen, het goedje op je muur of vloer smeren en een kwartier laten intrekken. Even afspoelen met water en je voegen zien er weer mooi uit – zonder dat jij urenlang op de vloer met een sponsje hebt staan boenen. 

 

2. Wc-borstel

Koop niet meteen een nieuwe wc-borstel als je huidige exemplaar een beetje vies is, maar zet ‘m in plaats daarvan een nachtje in een pot met bleekwater en spoel daarna goed af met heet water. Op die manier kan je borstel weer even mee. En het is nog goedkoper ook.

 

3. Bad

Schoonmaakazijn en heet water: meer heb je niet nodig voor een schone badkuip. Laat het goedje een kwartier inwerken en neem het bad daarna af met een natte doek en azijn. Even schoonspoelen en afdrogen en klaar ben je. 

 

4. Spiegel

Hebben je kinderen staan priegelen met tandpasta en zit je hele spiegel weer eens onder, dan kom je met een simpel doekje en wat schoonmaakmiddel een heel eind. Maar nou komt het: je maakt de spiegel namelijk droog met een opengesneden aardappel (wel even goed schoonmaken van tevoren). Ja, echt. Daarna nog even afnemen met een droge krant en geloof ons: je spiegel blinkt als nooit te voren. 

 

5. Villeroy & Boch ViFresh toilet

De wc schoonmaken wordt een makkie met het gloednieuwe Villeroy & Boch ViFresh toilet: de wc heeft geen spoelrand (maar het water komt toch tot bovenaan het toilet) en is voorzien van een geïntegreerde toiletblokhouder in het keramiek – met kinderslot – zodat je toiletblokjes supermakkelijk vervangt. Gewoon vakje open, blokje erin en je krijgt een frisse bloemengeur en hygiënische reiniging zonder gedoe. En dan kun je ook nog kiezen voor een vuilafstotende toplaag, waardoor kalk en viezigheid zich bijna niet hechten. Ruikt dus niet alleen hartstikke fris, maar is hygiënisch en scheelt jou ook nog eens enorm in schoonmaaktijd – en dat is wel zo fijn als je het toch al druk hebt.  

 

Win!

Villeroy & Boch heeft trouwens een geweldige actie: als je meedoet met de Villeroy & Boch Flush Challenge prijsvraag, maak je kans op een frisse strand break in Noordwijk. Dat betekent uitwaaien op het strand, een heerlijk diner en een overnachting met champagne ontbijt toe in het luxe Boutique hotel Vesper in Noordwijk. Kans maken? Klik hier.


 

BN'er-moeders op Instagram

Van weekendboodschappen tot aan huiswerk: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kusje

 

Zò trots en zò gek op dit heerlijke jochie, #LUX ❤️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op


Lievelingsplek

 

Mijn lievelingsplekje. #brabant #mijnthuis #familie #❤️

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs - VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op


Hard aan het werk

 

Hier wordt een boekbespreking voorbereid. #lampje

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Zou het genoeg zijn?

 

Lees ook
Boodschappen doen met drie kinderen: zo doe je dat in 15 minuten >


'Spontane foto'

 

Zie hier het resultaat van het maken van een ‘spontane foto’ 😂❤️

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Wijze woorden

 

✨door Rupi Kaur via @mothermusemag

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Prachtige foto

 

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

harde werker en moeder
Beeld: Pexels

Als advocaat staat blogger Candace Alnaji vrouwen bij die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt omdat ze zwanger zijn of kinderen hebben. ‘Hun kansen worden ontnomen omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen.’

‘Maar je kunt heel goed én een harde werker én moeder zijn’, schrijft ze op Scary Mommy.
 

Identiteit

Candace las een essay van een zwangere vrouw, waarin zij uitlegde dat zij zichzelf geen ‘moeder’ zou gaan noemen. De reden: ze wilde niet dat haar identiteit als moeder de rest van haar leven zou overschaduwen. ‘Inmiddels heeft ze een baby en beschrijft ze zichzelf in haar blogs nog steeds niet als moeder’, zegt Candace. ‘Daar is niets mis mee - iedereen moet zichzelf op zijn eigen manier uiten. Maar als ik een blog schrijf, zal ik mezelf altijd moeder noemen.’

 

Lees ook:
'Het moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan' >

 

Discriminatie

Candace is advocaat op het gebied van arbeidsdiscriminatie. ‘Voordat ik kinderen kreeg’, vertelt ze, ‘vertegenwoordigde ik moeders. Zij werden door hun werkgevers gediscrimineerd op basis van hun status als moeder. Ze werden lastig gevallen omdat ze een miskraam hadden of omdat ze leden aan een postnatale depressie.’ Sinds Candace zelf kinderen heeft, kan ze hun pijn en frustratie heel goed voorstellen. ‘Veel moeders worden hun kansen ontnomen – gewoon omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen en vervolgens blijven werken.’
 

‘Moeder én goede werker’

Volgens Candace is het belangrijk om de huidige en toekomstige generatie vrouwen te laten zien dat je heel goed een moeder én iets anders kunt zijn. ‘Het moederschap vormt een heel groot deel van je identiteit’, legt ze uit, ‘maar daarnaast kun je ook een goede werker zijn. We hebben vrouwen nodig die zeggen: ‘Ik ben advocaat en ook een moeder. Ik ben verpleegster en ook een moeder.’ Dus of ik nou tachtig of twaalf uur per week werk, ik zal in mijn blogs altijd schrijven dat ik een advocaat, schrijfster én moeder ben.’


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >