In samenwerking met Kek Mama

5 loeihandige tips voor het schoonmaken van de badkamer

14.04.2017 07:31
Beeld: Getty Beeld: Getty

Tandpastavlekken op de spiegel, vuile voegen of een toilet dat niet zo fris meer ruikt: je badkamer kan nogal een schoonmaakklus zijn als je een gezin hebt. Gelukkig hebben wij vijf loeihandige tips waarmee je badkamer in mum van tijd weer blinkt.

1. Voegen

Door vuil kunnen je voegen – die ooit spierwit waren – verkleuren. Het goede nieuws: je maakt ze hartstikke makkelijk weer schoon. Kwestie van bleek en soda mengen, het goedje op je muur of vloer smeren en een kwartier laten intrekken. Even afspoelen met water en je voegen zien er weer mooi uit – zonder dat jij urenlang op de vloer met een sponsje hebt staan boenen. 

 

2. Wc-borstel

Koop niet meteen een nieuwe wc-borstel als je huidige exemplaar een beetje vies is, maar zet ‘m in plaats daarvan een nachtje in een pot met bleekwater en spoel daarna goed af met heet water. Op die manier kan je borstel weer even mee. En het is nog goedkoper ook.

 

3. Bad

Schoonmaakazijn en heet water: meer heb je niet nodig voor een schone badkuip. Laat het goedje een kwartier inwerken en neem het bad daarna af met een natte doek en azijn. Even schoonspoelen en afdrogen en klaar ben je. 

 

4. Spiegel

Hebben je kinderen staan priegelen met tandpasta en zit je hele spiegel weer eens onder, dan kom je met een simpel doekje en wat schoonmaakmiddel een heel eind. Maar nou komt het: je maakt de spiegel namelijk droog met een opengesneden aardappel (wel even goed schoonmaken van tevoren). Ja, echt. Daarna nog even afnemen met een droge krant en geloof ons: je spiegel blinkt als nooit te voren. 

 

5. Villeroy & Boch ViFresh toilet

De wc schoonmaken wordt een makkie met het gloednieuwe Villeroy & Boch ViFresh toilet: de wc heeft geen spoelrand (maar het water komt toch tot bovenaan het toilet) en is voorzien van een geïntegreerde toiletblokhouder in het keramiek – met kinderslot – zodat je toiletblokjes supermakkelijk vervangt. Gewoon vakje open, blokje erin en je krijgt een frisse bloemengeur en hygiënische reiniging zonder gedoe. En dan kun je ook nog kiezen voor een vuilafstotende toplaag, waardoor kalk en viezigheid zich bijna niet hechten. Ruikt dus niet alleen hartstikke fris, maar is hygiënisch en scheelt jou ook nog eens enorm in schoonmaaktijd – en dat is wel zo fijn als je het toch al druk hebt.  

 

Win!

Villeroy & Boch heeft trouwens een geweldige actie: als je meedoet met de Villeroy & Boch Flush Challenge prijsvraag, maak je kans op een frisse strand break in Noordwijk. Dat betekent uitwaaien op het strand, een heerlijk diner en een overnachting met champagne ontbijt toe in het luxe Boutique hotel Vesper in Noordwijk. Kans maken? Klik hier.