heimwee-zomers-vroeger

Op de achterbank van een volgestouwde auto naar de camping in Zuid-Limburg of avondenlang buitenspelen met je springtouw of lolobal: man, wat waren de zomers vroeger toch heerlijk.

Zin in een stukje nostalgie? Bekijk deze lijst vol fijne herinneringen.

 

1. Buitenspelen

Geen tablet, smartphone of ander technisch spul: vroeger speelde je (zodra de temperatuur ook maar een beetje draaglijk was) buiten. Met de buurtkinderen touwtjespringen, bliklopen, rolschaatsen - je weet wel, van die plastic dingen met zo'n enorme rem op de neus, of balanceren op de lolobal. En er was altijd wel een kind dat met een zakje smurfensnot aan kwam.

 

2. Op de achterbank

Onvergetelijk. Met handdoeken voor het raam om het zonlicht tegen te houden luisterde je naar cassettebandjes of de kraakradio, terwijl je ouders aan het pielen waren met de kaart. Als ze weer op de goede weg zaten, speelden jullie 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet'. Onmisbaar op de achterbank: een rol Fruittella. Je hoeft ze nu maar te zien en je krijgt alweer een lekker-van-vroeger gevoel. Komt dat even goed uit vlak voor de zomervakantie: naast de bekende variant is er nu ook Fruittella 30% minder suiker*. Nog even lekker als altijd. Daar is Anouk (36) het mee eens: "Lekker fris en fruitig, gelijk aangeraden bij de familie", vertelt ze na het testen**. De nieuwe Fruittella's zitten in een handige hersluitbare zak. Kan je er extra lang van genieten én ideaal voor onderweg. 

 

3. Met z'n allen naar het pretpark

Koelbox mee vol drinken en zelfgemaakte broodjes (die aan het eind van de dag zompig waren door de dikke laag boter) en je was de hele dag zoet. Je ging gemiddeld 36 keer in de achtbaan en dat je kleddernat uit de splash kwam maakte je niks uit. Moe en misselijk van alle attracties, viel je aan het eind van de dag in slaap in de auto - vonden je ouders vast lekker.

 

4. IJsjes

Een ijsje ging er altijd wel in. Een Gompie bijvoorbeeld, (met zo'n kauwgombal in de onderkant waarvan de smaak er na drie keer kauwen af was), of Knetterpops. Ook Fruitvriendjes, Dubbellikkers en Fruit Joy waren populair. En nam je een schatkist? Nou, dan was het helemaal feest.

 

De nieuwe Fruittella's bevatten 30% minder suiker* en zijn gemaakt met fruitsap en natuurlijke kleur- en smaakstoffen. Ze zijn verkrijgbaar in een handige hersluitbare stazak in de smaken Strawberry en Summerfruits en Mini. 

*Ten opzichte van de standaard Fruittella.

 

Proef met korting

92% van de testers** vindt Fruittella 30% minder suiker (erg) lekker. Probeer nu zelf voor €1,- met SCOUPY. Koop waar jij maar wilt, upload de kassabon en krijg binnen 48 uur het verschil terug. Ook meedoen? Download de gratis Scoupy-app of ga naar Scoupy.nl.
Op=op. Max. 1 deelname p.p. Zie Scoupy.nl voor alle voorwaarden.

**Op basis van onderzoek onder 319 Nederlanders door Hettestpanel.nl, onderdeel van Sanoma, in mei 2017.

BN'er-moeders op Instagram

Van het Jeugdjournaal kijken tot ontbijt op bed: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Lekker bankhangen

 

Eindelijk, languit op de bank! #jeugdjournaal #bankhangen #mijnzoon❤️ @mees_kingston

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland) op

 

Zou die ook eieren leggen?

 

🤔

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op

 

De beste leraar

 

Kan best zwaar zijn, zo'n modellenleven

 

Setlife #modelforaday #SammyRose

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op

 

Alsof het niks is

 

Next level @lisaamil . #tweewaggies #alsoftniksis

Een bericht gedeeld door Tess Milne (@tessmilne_) op

 

Ontbijt op bed

 

Lees ook
Fotoserie: 8x Moederdag fails >

 

Kleine meisjes worden groot

 

So proud❤️ #vallenenopstaan #waarismijnbabygebleven #grotemeid💗

Een bericht gedeeld door Estavana Polman (@estavana) op

 

De beste selfie

 

Onze beste selfie EVER 🐻❤

Een bericht gedeeld door Liza Sips (@lizasips) op

 

Hallo dames...

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

geen slechte moeder
Beeld: Unsplash

Iedereen die kinderen heeft, vraagt zich wel eens af: ben ik wel een goede moeder? Blogger Chaunie Brusie is klaar met die twijfels. ‘Ik ben een moeder die haar best doet. En dat is genoeg.’

‘De druk die we onszelf als moeder opleggen, is enorm’, schrijft ze op Babble.
 

Hele lijst

‘Elke avond kan ik een lijstje maken van situaties waaruit blijkt dat ik geen goede moeder ben’, vertelt Chaunie. ‘Ik strijk niet, zet mijn kinderen voor de televisie in plaats van met ze te spelen en breng veel te veel tijd door op mijn telefoon. Des te meer ik stil sta bij alles waarin ik niet goed ben, des te slechter ik als moeder lijk te zijn.'
 

Lees ook:
'Schreeuw jij tegen je kind? Dan ben je heus geen slechte moeder' >

 

Teveel druk

Volgens Chaunie leggen moeders zichzelf een enorme druk op. Ze moeten een goede moeder zijn en een goed mens, omdat de maatschappij dat van ze verwacht. ‘Maar als je aan kinderen begint’, zegt ze, ‘vertelt niemand je hoe je met die druk moet omgaan. We krijgen allerlei praktische tips aangereikt, zoals speciale pyjama’s waardoor je kinderen beter zouden moeten slapen, maar op het mentale vlak staan we er alleen voor. Ons idee ‘Ik ben een slechte moeder omdat ik X, Y of Z doe’, staat snel gelijk aan ‘Ik ben een slecht persoon.’ En dat is een heel moeilijke cirkel om te doorbreken.’
 

‘We doen ons best’

Chaunie vindt dat je eerst genoeg van jezelf moet houden om je kinderen lief te kunnen hebben. En dat betekent dat je de ‘slechte-moeder-gedachten’ in de ban moet doen. ‘We zijn geen ‘slechte’ moeders als we de kinderen even snel in bed stoppen of ongeduldig worden’, zegt ze. ‘En zelfs niet, zoals mijn middelste kind waarschijnlijk nooit zal vergeten, als je hun verjaardag overslaat om zonder hen op reis te gaan naar Mexico. Wij moeders doen ons best. En dat is echt genoeg.'

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >