In samenwerking met Kek Mama

4x heimwee naar de zomers van vroeger

21.07.2017 12:40
heimwee-zomers-vroeger

Op de achterbank van een volgestouwde auto naar de camping in Zuid-Limburg of avondenlang buitenspelen met je springtouw of lolobal: man, wat waren de zomers vroeger toch heerlijk.

Zin in een stukje nostalgie? Bekijk deze lijst vol fijne herinneringen.

 

1. Buitenspelen

Geen tablet, smartphone of ander technisch spul: vroeger speelde je (zodra de temperatuur ook maar een beetje draaglijk was) buiten. Met de buurtkinderen touwtjespringen, bliklopen, rolschaatsen – je weet wel, van die plastic dingen met zo’n enorme rem op de neus, of balanceren op de lolobal. En er was altijd wel een kind dat met een zakje smurfensnot aan kwam.

 

2. Op de achterbank

Onvergetelijk. Met handdoeken voor het raam om het zonlicht tegen te houden luisterde je naar cassettebandjes of de kraakradio, terwijl je ouders aan het pielen waren met de kaart. Als ze weer op de goede weg zaten, speelden jullie ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Onmisbaar op de achterbank: een rol Fruittella. Je hoeft ze nu maar te zien en je krijgt alweer een lekker-van-vroeger gevoel. Komt dat even goed uit vlak voor de zomervakantie: naast de bekende variant is er nu ook Fruittella 30% minder suiker*. Nog even lekker als altijd. Daar is Anouk (36) het mee eens: “Lekker fris en fruitig, gelijk aangeraden bij de familie”, vertelt ze na het testen**. De nieuwe Fruittella’s zitten in een handige hersluitbare zak. Kan je er extra lang van genieten én ideaal voor onderweg. 

 

3. Met z’n allen naar het pretpark

Koelbox mee vol drinken en zelfgemaakte broodjes (die aan het eind van de dag zompig waren door de dikke laag boter) en je was de hele dag zoet. Je ging gemiddeld 36 keer in de achtbaan en dat je kleddernat uit de splash kwam maakte je niks uit. Moe en misselijk van alle attracties, viel je aan het eind van de dag in slaap in de auto – vonden je ouders vast lekker.

 

4. IJsjes

Een ijsje ging er altijd wel in. Een Gompie bijvoorbeeld, (met zo’n kauwgombal in de onderkant waarvan de smaak er na drie keer kauwen af was), of Knetterpops. Ook Fruitvriendjes, Dubbellikkers en Fruit Joy waren populair. En nam je een schatkist? Nou, dan was het helemaal feest.

 

De nieuwe Fruittella’s bevatten 30% minder suiker* en zijn gemaakt met fruitsap en natuurlijke kleur- en smaakstoffen. Ze zijn verkrijgbaar in een handige hersluitbare stazak in de smaken Strawberry en Summerfruits en Mini. 

*Ten opzichte van de standaard Fruittella.

 

Proef met korting

92% van de testers** vindt Fruittella 30% minder suiker (erg) lekker. Probeer nu zelf voor €1,- met SCOUPY. Koop waar jij maar wilt, upload de kassabon en krijg binnen 48 uur het verschil terug. Ook meedoen? Download de gratis Scoupy-app of ga naar Scoupy.nl.
Op=op. Max. 1 deelname p.p. Zie Scoupy.nl voor alle voorwaarden.

**Op basis van onderzoek onder 319 Nederlanders door Hettestpanel.nl, onderdeel van Sanoma, in mei 2017.