Beeld: 123RF
Beeld: 123RF

Bij Kek Mama’s Jorinde thuis zijn ze ‘echt vet laat’ met de kerstboom, klagen haar zonen. Dus moet het er vandaag van komen: control freak uit, kerstlampjes aan.

 1. Ach, wat romantisch, met mijn hartenlapjes in de sneeuw tussen de kerstbomen. Net als in de film. Heerlijk.
   
 2. Kijk ze staan dan, zo opgewonden met de rode wangen onder dikke mutsen, op reusachtige moonboots. Fotomodellen, dat zijn ze. Ik vreet ze nog eens op, die gastjes.
   
 3. Wat? Dertig euro voor zo’n miniboompje? Tuigen ze hem voor dat geld ook voor je op?
   
 4. Wacht, alleenstaande moeders krijgen vast korting.
   
 5. Nee, niet? Tjonge, so much voor de kerstgedachte zeg. Ik help jou toch ook door in weer en wind hier die stomme boom te kopen. In mijn eentje. Met twee kinderen.
   
 6. Jongens, stop daarmee!! Nee, je broertje kan niet door de nettenmachine!
   
 7. Kan me niet schelen dat het op YouTube wel lukte! Zet hem neer!
   
 8. Ja, schat, het lijkt mij zéker ook heel rustig als we hem er wel doorheen halen, maar dan vraag ik deze meneer wel even of hij jou er achteraan schuift.
   
 9. O, de kerstbomenman heeft andere humor. Nou, vooruit. Dertig euro.
   
 10. Ben ik even blij dat ik die stationwagon heb gehouden na mijn scheiding. Wat zegt u, tilt u hem er wel even voor me in? Nou, da’s toch aardig.
   
 11. Als ‘ie maar niet denkt dat ie nu fooi krijgt – of is dat heel asociaal? Ja doei, ik kreeg ook geen korting. En ik kom hier toch elk jaar, dat is ook wat waard.
   
 12. Shit. Nu moet ik hem er natuurlijk zelf weer uit tillen.
   
 13. En in die standaard zetten.
   
 14. LOODRECHT.
   
 15. G#%^&#...
   
 16. Volgend jaar koop ik echt een nepper.
   
 17. Met de lampjes er al in.
   
 18. Spuit ik wel wat dennengeur in huis ofzo.
   
 19. Nee, liefje, wacht maar even met die ballen, mama sorteert ze eerst even op maat en kleur.
   
 20. En volgorde.
   
 21. Nee schat, die slingers moet pas na de lampjes, maar dat doet ma…
   
 22. Ja, die rode ballen zijn zéker heel mooi, maar dit jaar wordt de boom brons met bruin en roze, weet je nog?
   
 23. Ja, die kerstmanbal is prachtig, maar schat, kijk, zijn muts is rood hè?
   
 24. Nou, dat doe je goed hoor lieverd, gezellig hoor. Ik hang die glitterbal alleen héél even daar, oké? Kijk, daar past ‘ie precies, met betrekking tot afstand tot de andere ballen. En qua variatie enzo.
   
 25. Ach, wat een beeldig tafereel dit, die jongens bij die kerstboom, en dan draaien ze nog Last Christmas op de radio ook.
   
 26. Gauw een Facebook-foto maken, voordat ze elkaar de hersens inslaan met de piek.
   
 27. Liefje, niet huilen, de boom wordt heus heel mooi, let maar op. Maar die Mickey Mouse-bal die je nu… Ja… Nou ja, vooruit, hang hem maar even hier dan.
   
 28. Kan ik die hele boom dus nog gaan restylen wanneer ze slapen.
   
 29. Jongens: ik heb een idee! Als we nou eens een aparte kinderboom maken, met álle kinderballen erin die jullie mooi vinden?
   
 30. Ik heb zelfs een nog beter idee: dan mogen jullie die op je kamer!
   
 31. Willen jullie ook chocoladekransjes in de boom? Mag! Maar dan moeten ze wel aan een roze lintje hè, dan heeft mama er ook nog wat aan.
   
 32. Of jullie nu mogen gamen? Tuurlijk schatten, maak ik de boom wel verder af. Pak er maar lekker alvast een kerskransje bij.
   
 33. Hé mannen, kijk eens, hij is af! Ja mooi hè? Hebben we maar weer mooi gefixt met z’n drietjes.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

wie-is-de-mol-roos-schlikker

Kek Mama-columnist Roos Schlikker schrijft elke maand bloedeerlijk en supergrappig over wat ze meemaakt. Deze maand: waxen down under.

Na de bevalling van Róman, wilde ik het gras eens goed wieden. Met die dikke buik had ik er steeds maar een gooi naar gedaan. Een beetje op de gok met zo’n scheermes heen en weer strijken en hopen dat de bosschages down under er enigszins acceptabel bij lagen. François noemt het altijd de ‘toef’, wat gezelliger klinkt dan het is. Je moet ervan houden, zo’n dot haar en aangezien hij die van hem netjes bijknipt, wilde ik ook een keurig tuintje.

 

Waxen is gênanter dan baren

Ik besloot het professioneel aan te pakken. Alle hippe meisjes van de stad riepen dat ze niet zonder maandelijks bezoekje aan de waxingsalon konden, dus op een dag toog ik naar een zaakje in de buurt. Wist ik veel dat ik met gespreide benen op een harde bank diende plaats te nemen. Wist ik veel dat een mij volslagen onbekende vrouw warme was op mijn boeltje zou smeren. Wist ik veel dat ik dat gênanter vond dan baren. Wist ik veel dat het allemachtigallehemelsalleg*dsgloeiendegloeiende veel pijn deed toen ze in één sadistische ruk de katoenen lapjes eraf trok en me zo ontdeed van mijn haartjes, mijn opperhuid en mijn waardigheid, aangezien ik het op een loeien zette. Lag dit nou aan mij? 

Ik had nota bene verdovingloos een paar kinderen eruit weten te frotten. Was mijn pijngrens stiekem toch heel laag? Nou, nee. Een dag later sprak ik een kennis die ook naar de waxingsalon was geweest en pas echt een horrorstory had. Een gebrekkig Nederlands sprekende dame had haar gevraagd: “Jij wilt Full Brazilian wax? Die met de sterretje?” Mijn kennis had geknikt. “Is dat je meest uitgebreide behandeling? Dat klinkt uitstekend, doe dat maar. The full works.”
 

Lees ook
Column Roos: 'Mijn zoontje is sinds gisteren gescheiden' >

 

'Wat doe je?'

Ze lag op de martelbank en de waxspecialiast was lustig begonnen met smeren. Nogal, eeeh, uitgebreid. Toen de kennis verschrikt vroeg: “Wat doe je???”, antwoordde de waxeuse: “Jij wou alles weg. Anaal gebied is begroeid. Daarom heet die behandeling met ster.” Paniekerig riep mijn kennis dat ze dit niet wilde – “Haal weg!” – maar de wax was al afgekoeld. Laten we zeggen dat ze na de behandeling zo zacht als een baby was. En de buurt dacht dat het maandelijkse noodalarm was afgegaan.

Ik zal een mietje wezen, maar na twee bevallingen, een waxingsessie en dit verhaal mag mijn tuintje alleen heel zacht geaaid worden met een mesje. Dat is pas een sterbehandeling.

 

Roos Schlikker (42) is journalist, columnist en moeder van zoons Miró (8) en Róman (6). Op Kek Mama schrijft ze over haar gezinsleven. Mail Roos op roos@kekmama.nl.

 

Deze column staat in Kek Mama magazine en is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

oude shirts partner

Goed met naald en draad? Bekijk dan het werk van Stephanie Miller: zij tovert overhemden van haar partner in no time om in een fantastische jurk voor haar dochters.

Zo hoef je nooit meer kleding weg te gooien.

 

'Geen geld'

"Ik ben opgegroeid in een gezin waar niet veel geld was", zegt Stephanie tegen Huffington Post. "Mijn moeder was heel creatief en leerde mij dat ik het moest doen met wat ik had." Dat zorgde ervoor dat ze een paar jaar geleden oude kleding van haar man uit de kast trok en deze omtoverde tot een outfit voor haar dochters. "Het leuke hiervan is: ik weet zeker dat ik nooit iemand anders in hun kleding zal zien."

 

Lovende reacties

Op Instagram deelt ze haar creaties en krijgt ze honderden lovende reacties.

 

 

 

Lees ook
De kledingkast van je kind opruimen: zo pak je het handig aan >

 

 

 

My baby woke up early this morning so I sewed in the early morning hours. She was a good sport letting me try on the dress (only 2 time😂) to cut and fit the sleeves. Once I made her a dress two years ago and kept fitting it on her to adjust the dress, by the time I was done she wouldn't wear it. I decided to not make my kids clothes at that point. Now they ask me to make them dresses and never want to take them off. It is much more rewarding. This shirt was her daddy's shirt that shrunk, @letsbuyutah. #sew #refashion #refashioned #refashionista #sewing #sewingproject #diy #beforeandafter #mothermakes #oldshirt #newdress #dresses #littlegirl #littlegirldress #onehour #onehourprojets #quickneasy #sewforfun #sewfun

Een bericht gedeeld door Stephanie Miller (@mothermakesx4) op

 

 

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >