Jorinde 10 alleen reizen
Beeld: 123RF

Zo’n drie, vier keer per jaar springt Kek Mama’s Jorinde in een vliegtuig. Zonder kinderen. Om even bij te tanken – al dan niet met vriendinnen. Omdat de kinderen toch naar hun vader zijn. Om de stress te ontvluchten. Of de regen. Omdat het kan. En nog veel meer retegoeie redenen. Deze tien, bijvoorbeeld.

 1. Omdat alleen de anderhalf uur op Schiphol met een kingsize cappuccino in totale me-time de hele reis al waard is. Je je eigen gedachten weer eens kunt horen en eindelijk drie maanden aan Instagram-posts kunt inlopen.
   
 2. En anderhalf uur vertraging dan opeens helemaal niet erg is. Wat met kinderen natuurlijk horror zou zijn, maar nu betekent dat je eindeloos kunt snuffelen aan alle nieuwe parfums, boeken en tijdschriften. Waardoor je je vakantiebudget er al bijna doorheen hebt gejast voordat het vliegtuig nog maar vertrokken is.
   
 3. Omdat de dagen die ze doorbrengen bij hun vader, nu eenmaal stukken beter te pruimen zijn wanneer je iets leuks doet voor jezelf. Of met vriendinnen. Dagenlang. En bij voorkeur onder de zon. Met cocktails.
   
 4. Je met een rolkoffer in je hand op het vliegveld ook veel beter beseft hoe goed je het eigenlijk hebt.
   
 5. En je je naast de baby in het vliegtuig amper een paar uur na vertrek al realiseert hoe erg je de jouwe mist. Maar ook: hoe goddelijk het is dat je ze even niet om je heen hebt. Binnen redelijke grenzen, dan; er is nu eenmaal maar zoveel wat een moederhart kan verdragen.
   
 6. Je onderweg vaak van die heerlijke gesprekken hebt. Met mensen met bijzondere verhalen. En zo bijvoorbeeld leert dat de Verenigde Arabische Emiraten een heuse minister van geluk hebben.
   
 7. Schoencadeautjes uit Tunesië, Lissabon en Bangkok gewoon veel leuker zijn dan de wegwerpzooi van de plaatselijke prijzenknaller.
   
 8. Omdat je er zo lekker relaxed van wordt. En ontwikkeld. Dus een leukere moeder. En een betere. Met meer wereldwijsheid, in elk geval, en meer dan genoeg inspiratie voor spannende bedtijdverhalen tot minimaal de volgende kinderloze stedentrip.
   
 9. De kinderen ook veel leuker zijn wanneer je ze een paar dagen niet gezien hebt. Nou ja, zo’n tien minuten na thuiskomst, dan. Waarna je gelukkig ook weer vertrouwd de eerste ruzies kan sussen. En je alweer droomt over de volgende rustige vakantiebestemming. Adults only, ofzo. Maar dat meteen ook weer van de baan schuift, wanneer ze ’s avonds schoon gebadderd met je bijknuffelen in het grote bed, en je je afvraagt hoe je dat toch elke keer weer overleeft, die dagen zonder die goddelijke gastjes.
   
 10. En je van al die airmiles die je zo bij elkaar stedentript, in de zomervakantie bijna gratis met de kinderen op reis kunt. Wat natuurlijk gewoon het heerlijkst is van alles – méde dankzij alle me-time die er tegenover staat.

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van weekendboodschappen tot aan huiswerk: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kusje

 

Zò trots en zò gek op dit heerlijke jochie, #LUX ❤️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op


Lievelingsplek

 

Mijn lievelingsplekje. #brabant #mijnthuis #familie #❤️

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs - VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op


Hard aan het werk

 

Hier wordt een boekbespreking voorbereid. #lampje

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Zou het genoeg zijn?

 

Lees ook
Boodschappen doen met drie kinderen: zo doe je dat in 15 minuten >


'Spontane foto'

 

Zie hier het resultaat van het maken van een ‘spontane foto’ 😂❤️

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Wijze woorden

 

✨door Rupi Kaur via @mothermusemag

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Prachtige foto

 

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

harde werker en moeder
Beeld: Pexels

Als advocaat staat blogger Candace Alnaji vrouwen bij die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt omdat ze zwanger zijn of kinderen hebben. ‘Hun kansen worden ontnomen omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen.’

‘Maar je kunt heel goed én een harde werker én moeder zijn’, schrijft ze op Scary Mommy.
 

Identiteit

Candace las een essay van een zwangere vrouw, waarin zij uitlegde dat zij zichzelf geen ‘moeder’ zou gaan noemen. De reden: ze wilde niet dat haar identiteit als moeder de rest van haar leven zou overschaduwen. ‘Inmiddels heeft ze een baby en beschrijft ze zichzelf in haar blogs nog steeds niet als moeder’, zegt Candace. ‘Daar is niets mis mee - iedereen moet zichzelf op zijn eigen manier uiten. Maar als ik een blog schrijf, zal ik mezelf altijd moeder noemen.’

 

Lees ook:
'Het moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan' >

 

Discriminatie

Candace is advocaat op het gebied van arbeidsdiscriminatie. ‘Voordat ik kinderen kreeg’, vertelt ze, ‘vertegenwoordigde ik moeders. Zij werden door hun werkgevers gediscrimineerd op basis van hun status als moeder. Ze werden lastig gevallen omdat ze een miskraam hadden of omdat ze leden aan een postnatale depressie.’ Sinds Candace zelf kinderen heeft, kan ze hun pijn en frustratie heel goed voorstellen. ‘Veel moeders worden hun kansen ontnomen – gewoon omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen en vervolgens blijven werken.’
 

‘Moeder én goede werker’

Volgens Candace is het belangrijk om de huidige en toekomstige generatie vrouwen te laten zien dat je heel goed een moeder én iets anders kunt zijn. ‘Het moederschap vormt een heel groot deel van je identiteit’, legt ze uit, ‘maar daarnaast kun je ook een goede werker zijn. We hebben vrouwen nodig die zeggen: ‘Ik ben advocaat en ook een moeder. Ik ben verpleegster en ook een moeder.’ Dus of ik nou tachtig of twaalf uur per week werk, ik zal in mijn blogs altijd schrijven dat ik een advocaat, schrijfster én moeder ben.’


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >