Jorinde 10 alleen reizen
Beeld: 123RF

Zo’n drie, vier keer per jaar springt Kek Mama’s Jorinde in een vliegtuig. Zonder kinderen. Om even bij te tanken – al dan niet met vriendinnen. Omdat de kinderen toch naar hun vader zijn. Om de stress te ontvluchten. Of de regen. Omdat het kan. En nog veel meer retegoeie redenen. Deze tien, bijvoorbeeld.

 1. Omdat alleen de anderhalf uur op Schiphol met een kingsize cappuccino in totale me-time de hele reis al waard is. Je je eigen gedachten weer eens kunt horen en eindelijk drie maanden aan Instagram-posts kunt inlopen.
   
 2. En anderhalf uur vertraging dan opeens helemaal niet erg is. Wat met kinderen natuurlijk horror zou zijn, maar nu betekent dat je eindeloos kunt snuffelen aan alle nieuwe parfums, boeken en tijdschriften. Waardoor je je vakantiebudget er al bijna doorheen hebt gejast voordat het vliegtuig nog maar vertrokken is.
   
 3. Omdat de dagen die ze doorbrengen bij hun vader, nu eenmaal stukken beter te pruimen zijn wanneer je iets leuks doet voor jezelf. Of met vriendinnen. Dagenlang. En bij voorkeur onder de zon. Met cocktails.
   
 4. Je met een rolkoffer in je hand op het vliegveld ook veel beter beseft hoe goed je het eigenlijk hebt.
   
 5. En je je naast de baby in het vliegtuig amper een paar uur na vertrek al realiseert hoe erg je de jouwe mist. Maar ook: hoe goddelijk het is dat je ze even niet om je heen hebt. Binnen redelijke grenzen, dan; er is nu eenmaal maar zoveel wat een moederhart kan verdragen.
   
 6. Je onderweg vaak van die heerlijke gesprekken hebt. Met mensen met bijzondere verhalen. En zo bijvoorbeeld leert dat de Verenigde Arabische Emiraten een heuse minister van geluk hebben.
   
 7. Schoencadeautjes uit Tunesië, Lissabon en Bangkok gewoon veel leuker zijn dan de wegwerpzooi van de plaatselijke prijzenknaller.
   
 8. Omdat je er zo lekker relaxed van wordt. En ontwikkeld. Dus een leukere moeder. En een betere. Met meer wereldwijsheid, in elk geval, en meer dan genoeg inspiratie voor spannende bedtijdverhalen tot minimaal de volgende kinderloze stedentrip.
   
 9. De kinderen ook veel leuker zijn wanneer je ze een paar dagen niet gezien hebt. Nou ja, zo’n tien minuten na thuiskomst, dan. Waarna je gelukkig ook weer vertrouwd de eerste ruzies kan sussen. En je alweer droomt over de volgende rustige vakantiebestemming. Adults only, ofzo. Maar dat meteen ook weer van de baan schuift, wanneer ze ’s avonds schoon gebadderd met je bijknuffelen in het grote bed, en je je afvraagt hoe je dat toch elke keer weer overleeft, die dagen zonder die goddelijke gastjes.
   
 10. En je van al die airmiles die je zo bij elkaar stedentript, in de zomervakantie bijna gratis met de kinderen op reis kunt. Wat natuurlijk gewoon het heerlijkst is van alles – méde dankzij alle me-time die er tegenover staat.

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van stedentrips tot klussen: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Prachtige foto


Het gouden uurtje meepakken


Wandelen met papa

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trots aan de wandel met papa 💙 #inlove #dadandson #otis @jonkarthaus #perfectsaturday

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Ah, daar is de make up

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oooow ok.... daar is mijn Make Up! #trendsetter #wenkies

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op



Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 


Aan het klussen

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klussen klussen klussen💪🏻🙌🏻 #familiehuis #verbouwen

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


Nieuw familielid

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Verliefd! 🖤🐾🖤 @luckysmit1

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1) op


Genieten in New York

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onwijs aan het genieten in NY! The big 🍏 Samen met m’n lieve zus @jettekevanlexmond

Een bericht gedeeld door Lieke van Lexmond (@liekevanlexmond) op


En softijs in Tokio

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Softijs in Japan is niet gewoon🍦Zoals met alles in dit land masteren ze alles tot in perfectie. De baguette is hier beter dan in Frankrijk, de pizza beter in Italië en de vis bij de supermarkt verser dan bij onze viswinkel. Dit ijsje is van rauwe melk gemaakt maar ze hebben ook smaken zoals cheesecake. De smaak en structuur is off the ying yang. Ik heb hier softijs gegeten met 35% vet wat het zou moeten classificeren als slagroom. Het soms bijna stressvol hoeveel goed eten er is. Je kan nooit alles eten🤦🏻‍♀️ Maar ik zal proberen zoveel mogelijk te eten en te laten zien aan je. Binnenkort op @24kitchen_nl 😘 #japan #softserve #cheesecake #milk #tokyo #icecream

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

column-malu
Beeld: Marco Kolanus

De kinderarts van het consultatiebureau vindt dat Mack qua spierkracht achterloopt ten opzichte van andere baby’s, maar als ze ons vervolgens naar de fysio doorverwijst, blijkt er niets met ‘m aan de hand…

Ik schrik me kapot als we op het consultatiebureau een brief vol ingewikkelde Latijnse benamingen in onze handen gedrukt krijgen. “Extra oefeningen heeft-ie echt nodig hoor”, zegt de arts. “Dat nekje wiebelt mij te veel. En trouwens, vanuit liggende positie neemt hij z’n hoofd nog niet mee en dat zou hij wel al moeten kunnen.” Mijn vraag of dit niet te maken heeft met het feit dat Mack met 37 weken geboren is, wuift ze vluchtig weg.

 

Goed, fysio. ‘Kan vast geen kwaad’, denk ik maar zodra we weglopen.

 

'Te lage spierspanning'

Eenmaal thuis kom ik er na wat speurwerk achter dat de niet-te-ontcijferen termen in de verwijsbrief zoveel betekenen als ‘slappe baby’ en ‘te lage spierspanning’. En toegegeven: ik hoef nog net niet aan de zuurstof. Mankeert hij nu iets ernstigs? Moeten we hem dagelijks uitputten met lastige oefeningen? En wat nu als hij op z’n eerste verjaardag nog niet zelfstandig kan zitten? Gelukkig heb ik een vriend die, ook al zou ons complete appartementencomplex in de hens vliegen, de kalmte bewaart: hij stelt me gerust en maakt een afspraak met een fysiotherapeut in de buurt.

 

Vakantiefoto's op Facebook

Een paar dagen later zitten we met Mack bij Eline. Ze stelt zich voor, vertelt wat ze doet, waar ze vandaan komt (wat ik overigens al lang weet, want een uur eerder bladerde ik nog door haar vakantiefoto’s op Facebook - ik móet immers weten wie er aan de ledematen van m’n kind gaat sjorren…) en legt Mack op de behandeltafel. Na nog geen drie minuten stelt ze ons gerust: “Geen zorgen, ik zie niets geks bij ‘m. Hij doet het prima.”

 

Lees ook
Alles wat je wilt weten over de bezoekjes aan het consultatiebureau >

 

'Geef 'm de tijd'

Hoor ik dit nu goed? Niets geks? Prima? En waar kwam dat ‘slappe baby’- en ‘lage spierspanning’-verhaal dan vandaan? Eline legt uit: “Je moet Mack even de tijd geven om te doen wat je van ‘m vraagt en die tijd hebben ze op het consultatiebureau nu eenmaal niet. Na één keer tillen denken ze misschien dat-ie het niet kan, maar kijk: hij tilt z’n hoofd gewoon op hoor, zonder hulp.”

 

Bezorgd voor niets

Vriend knikt tevreden en ik haal opgelucht adem. En als Eline vervolgens oppert een brief naar het consultatiebureau te sturen met daarin háár bevindingen, kan mijn dag helemaal niet meer stuk. Zie je wel: dagenlang bezorgd voor niets. Maar goed, ook daar ben je moeder voor…

 

Malu Pesulima is webredacteur bij Kek Mama en woont samen met Romano. Zoon Mack is inmiddels bijna vijf maanden oud.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >