Zayn Malik zeldzaam open over zijn rol als vader en co-ouderschap met Gigi Hadid

12.07.2023 14:55
Zayn Malik Gigi Hadid co ouderschap

Voormalig One Direction-ster Zayn Malik (30) liet zich al zes jaar niet meer voor het interviewkarretje spannen. Nu sprak hij in de podcast Call Her Daddy voor het eerst over zijn dochter Khai (2): “Ze heeft opnieuw kleur in mijn leven gebracht.”

In oktober 2021 gingen topmodel Gigi Hadid en Zayn uit elkaar. Samen hebben zij een dochtertje, die ze nooit herkenbaar in de media tonen. Tegen Alexandra Cooper is de vader voor het eerst openhartig over zijn rol als ouder: “Sinds ik mijn dochter heb, is het belangrijkste doel in mijn leven een goed voorbeeld voor haar proberen te zijn. Dat is zelfs de reden dat ik dit interview doe. Vroeger kreeg ik veel angst bij het voeren van een gesprek als dit, maar ik wil dat ze naar me kan opkijken en trots kan zeggen: ‘Mijn vader doet dit’.”

Co-ouderschap met Gigi

Volgens Zayn gaat het co-ouderschap met Gigi erg goed. “We hebben een heel goede relatie voor Khai. Ze is van het grootste belang,” aldus Malik.

“Bepaalde dingen in het leven kunnen je kijk op dingen veranderen,” voegde hij eraan toe. “Sinds mijn dochter er is, is het belangrijkste in mijn hoofd dat ik een goed voorbeeld voor haar moet zijn. Er is een bepaald punt in het volwassen leven waarop alles vaag, grijs en saai is, en ze heeft die kleur terug voor mij.” Zo lief!

Dad jokes

Zayn blijkt ook erg van de ‘dad jokes’ te zijn, dat zijn hele flauwe grappen die vaders vaak maken. “Ik krijg steeds te horen dat ik dad jokes vertel,” geeft hij toe. “Ik heb zoiets van: ‘Het is oké. Het is cool.”