Wietze de Jager en Klaas van Eerden stoppen met 538-ochtendshow: ‘Betere balans tussen radio en familie’

12.04.2023 09:41
wietze de jager wordt vader

Radio-dj’s Wietze de Jager en Klaas van Eerden stoppen na de zomer met de ochtendshow op Radio 538. Dat hebben de twee ‘in goed overleg’ besloten met de radiozender. Wietze, vader van drie kinderen (en een vierde op komst), wil meer balans tussen werk en gezin.

Wietze de Jager laat weten dat het maken van een dagelijks radioprogramma ‘en alles wat daarbij komt kijken’ enorm veel aandacht vraagt. “Het continue vinden van de juiste balans met het gezinsleven is iets wat ik vaker heb gedeeld met de luisteraars”, laat de radio-dj weten. “Voor Radio 538 was dit de aanleiding om in gesprek te gaan. Samen met de zender kwamen we tot de conclusie dat ik het langjarig commitment voor een ochtendshow, in deze fase van mijn gezin, simpelweg nog niet kan overzien.”

Lees ook: Wietze de Jager en zijn vrouw willen spannend avontuurtje tijdens gezinsvakantie (maar dat gaat mis)

Balans met gezinsleven

Klaas van Eerden vindt het ‘ongelofelijk jammer’ om na de zomer te stoppen met de ochtendshow. “Maar ik respecteer de keuze en heb begrip voor de privésituatie van Wietze”, aldus de radio-dj. Wat de twee hierna gaan doen, is nog niet duidelijk. “Ik ga de komende tijd eerst eens even goed nadenken over wat de toekomst binnen of buiten 538 voor mij in petto heeft”, laat Klaas weten. Wietze hoopt een andere plek te vinden binnen de programmering van Radio 538, ‘met een betere balans tussen radio maken en familie’. Het duo was sinds januari 2022 te horen in de ochtendshow, daarvoor maakten ze samen de vrijdagavondshow. Na de zomer zal de ochtendshow gepresenteerd worden door Tim Klijn, Rick Romijn en Niels van Baarlen. Zij werken nu bij Radio Veronica.

Bron: AD