Nat, natter, natst? Dit is de weersverwachting tijdens de sinterklaasintocht

15.11.2023 12:06
sint-intochten

Op zaterdag 18 november maakt de goedheiligman z’n opwachting in Nederland. En dat is ongetwijfeld een flinke weersomslag voor de Spanjaard. Moet het regenpak aan of houden we het droog? Dit is het weer tijdens de sinterklaasintocht.

Afgelopen week was het aantal droge momenten op één hand te tellen. Met een beetje geluk is het tijdens de sinterklaasintocht dit weekend wel droog. Dít kun je verwachten.

Niet helemaal droog

Wie zaterdag al vroeg op pad gaat, heeft geluk. In de ochtend is het volgens Weeronline.nl droog maar fris, met een temperatuur rond het vriespunt. Aan het eind van de ochtend loopt die temperatuur op naar vijf graden. Helemaal droog houden we het zaterdag niet. In de middag trekt een regengebied over het land, al is nog onduidelijk hoe laat dat precies gaat gebeuren. Als de buien wat later komen, kan het best een droge sinterklaasintocht worden. Hoe oostelijker, hoe later het regent, luidt de voorspelling. Neem voor de zekerheid dus maar een plu mee. In Gorinchem, waar de pakjesboot zaterdag aanmeert, wordt het een graad of 7. Vanwege een mate zuidenwind voelt het wel een paar graden kouder.

Lees ook: Schoentje vol: de leukste (en betaalbare) schoencadeautjes per leeftijd

Buien en wind op zondag

Ook zondag komt de Sint aan op verschillende plekken in Nederland. Wat de temperatuur betreft is het zacht: tussen de 10 en 14 graden in de middag. Er staat wel een stevige wind. Een poncho of regenjas is geen overbodige luxe, want er vallen flink wat buien, afgewisseld met droge momenten.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.