Zonnebril of kaplaarzen? Dít is de weersverwachting in de meivakantie

26.04.2022 10:37
weersverwachting meivakantie

Veel kinderen (en ouders) hebben meivakantie. Hét moment om er even lekker tussenuit te gaan. Niet geheel onbelangrijk: vragen de temperaturen om een klimbos of een binnenspeeltuin? Dit is de weersverwachting.

Alle scholen zijn gesloten van 30 april tot en met 8 mei. Ze mogen daar vervolgens nog een week aan vastplakken. De meeste scholen kiezen vanwege Koningsdag voor deze week.

Weersverwachting in de meivakantie

We zijn de afgelopen tijd behoorlijk verwend met hoge temperaturen. De komende dagen is het wat frisser, zo tussen de 12 en 15 graden. De paraplu kun je thuis laten, want de kans op buien is erg klein. In de nacht van dinsdag op woensdag – koningsnacht – kan het flink afkoelen. Koningsdag begint op veel plekken wat bewolkt, maar bijna overal breekt later de zon door. Met temperaturen tussen de 14 en 17 graden is het prima weer voor een wijntje op het terras of een leuke vrijmarkt.

Lees ook: 8x leuke Koningsdagspelletjes om thuis te doen

Kans op een bui

Donderdag wordt het een stukje warmer én zonniger. Met zonkracht 5 kun je al verbranden, dus zonnebrand is een must. In het weekend lopen de temperaturen wat verder terug: het wordt ongeveer 12 tot 15 graden. Het is vaak bewolkt, maar wel droog. Ook volgende week schommelen de temperaturen zo tussen de 13 en 16 graden. Op enkele dagen, waaronder Bevrijdingsdag, is er kans op een bui.

Bron: Weeronline, Weer.nl

Nog meer Kek Mama? Volg ons op Facebook en Instagram